Ένα κείμενο αφιερωμένο σε εκείνους που πίστεψαν ότι μπορούμε και μας βοήθησαν να κάνουμε level up

17:47 18/8/2022 - Πηγή: iPop

Σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, υπάρχουν άνθρωποι που μας βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι. Τέτοιους εύχομαι να γυρεύεις και αν τους γυρεύεις, τέτοιους θα βρίσκεις στη ζωή σου. Σε οτιδήποτε κάνουμε είτε αυτό λέγεται εκμάθηση, είτε λέγεται σχολείο ή πανεπιστήμιο, είτε χόμπι και δουλειά, σε ό,τι αφιερώσουμε χρόνο, σε αυτό γινόμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι, αρκεί να μην τα παρατήσουμε κατά τη διαδικασία που το μαθαίνουμε.

Οι άνθρωποι που μας βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι είναι πολύτιμοι για τη ζωή μας

Την πρώτη μέρα, την πρώτη εβδομάδα, τον πρώτο μήνα, μπορεί και τον δεύτερο, θα τα βρεις δύσκολα

τα πράγματα. Μαθαίνεις κάτι νέο που μέχρι πριν δεν ήξερες πώς γινόταν. Φεύγεις έτσι απλά από την ζώνη ασφαλείας σου και μπαίνεις σε έναν νέο κόσμο που ελπίζεις ότι θα σου δώσει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Οι άνθρωποι από τους οποίους θα μάθεις, θα συνεργαστείς, θα σου δείξουν το δρόμο είναι καθοριστικής σημασίας στο πώς θα το μάθεις αυτό το νέο αντικείμενο που μέχρι χθες δεν γνώριζες. Δηλαδή, αν μάθεις από τους καλύτερους, θέλει πολύ προσπάθεια από μεριάς σου, για να μην γίνεις και εσύ το ίδιο καλός.

Μυστικό επιτυχίας: Μάθε από τους καλύτερους και γίνε ένας από αυτούς

Υπάρχουν δύο δρόμοι, εσύ διαλέγεις ποιον θα βαδίσεις

Ο ένας είναι αυτός του σίγουρου, του εύκολου, του safe, εκείνου που δεν θα προκαλέσει πόνο και κόπο. Ο άλλος είναι ο δρόμος της ανάπτυξης. Κοιτούν αντίθετα οι δύο δρόμοι και αυτό που πρέπει να κάνεις είναι πραγματικά δύσκολο. Πρέπει να «παλέψεις» στην κυριολεξία με το μυαλό σου και να το πείσεις ότι αυτό το ξεβόλεμα που πας να του κάνεις, θα σου φέρει αποτελέσματα στη ζωή σου.

Είναι, λοιπόν, κάποιοι άνθρωποι, όχι όλοι, που θα συναντήσεις και θα σε εμπνεύσουν, είτε με τον τρόπο που δουλεύουν, είτε με τον τρόπο που θα σκύψουν πάνω σου, θα δουν ότι έχεις τις δυνατότητες για να προοδεύσεις και θα σε βοηθήσουν να βγεις από το απλά καλό στο καλύτερο. Άλλωστε, αυτός δεν είναι ο εχθρός του καλύτερου;

Ένα κείμενο αφιερωμένο σε όλους εκείνους που βλέπουν τη λάμψη στο βλέμμα σου και σου δίνουν την ενέργειά τους με σκοπό την πρόοδό σου

Είναι απίστευτη πηγή έμπνευσης το να βρεις στο δρόμο σου έναν άνθρωπο που θα σε βοηθήσει να ξεκολλήσεις από το απλά καλός. Δεν το κάνουν ούτε όλοι οι άνθρωποι, ούτε σε όλους τους ανθρώπους, γιατί κάποιοι δεν είναι για πολλά, έχουν περιορισμένες δυνατότητες, ή μάλλον με αυτήν τη δικαιολογία έχουν πείσει τον εαυτό τους. Όλοι έχουμε δυνατότητες και είμαστε έργα προς βελτίωση.

Αυτός ο άνθρωπος που θα σε πάρει από το χεράκι όταν είσαι έτοιμος, ή και λίγο νωρίτερα και θα σε πετάξει στα βαθιά να κολυμπήσεις είναι αυτός που θα θυμάσαι αύριο μεθαύριο που θα έχεις φτάσει στον προορισμό σου και θα τον ευγνωμονείς που βρέθηκε στον δρόμο σου.

Πώς αυτοί οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά στη ζωή μαςΒάζοντας μικρές προκλήσεις σε σένα βοηθώντας σε να μην κολλήσεις στα safe και στα εύκολα.Κάνοντας εποικοδομητική ανατροφοδότηση. Κάποιες φορές δεν την αντέχουμε οι άνθρωποι, είναι δύσκολο να δεχτούμε ότι κάνουμε λάθη. Ωστόσο, όταν δίνεται σωστά και σε καλή συχνότητα, είναι ένας τρόπος να διορθώσουμε ένα λάθος και να το κάνουμε καλύτερο την άλλη φορά. Άλλωστε ο μόνος που δεν κάνει λάθη είναι εκείνος που δεν προσπαθεί ή εκείνος που δεν ζει. Πιστεύοντας σε εμάς και ότι μπορούμε να το κάνουμε. Εκείνοι που είδαν στα μάτια μας τη φλόγα!Απλώς όντας ο εαυτός τους. Όταν βλέπεις τη δουλειά ενός ανθρώπου που σου αρέσει, μπορείς να τον ρωτήσεις: Πώς ακριβώς το κάνεις αυτό; και τις περισσότερες φορές εκείνος θα σου δείξει. Οι άνθρωποι θέλουν να είναι χρήσιμοι σε άλλους ανθρώπους.Είναι μέσα στη φάση της διαδικασίας της εξέλιξής μας

Να εύχεσαι να βρίσκεις τέτοιους στη ζωή σου και να μην σταματάς ποτέ να δουλεύεις, ώστε να ανεβάζεις τον πήχη ψηλά. Και όταν το φτάσεις ψηλά, διατήρησέ τον σε αυτό το ύψος. Είτε αυτό λέγεται χόμπι, είτε μάθημα, είτε δουλειά, είτε οτιδήποτε κάνεις με τα χέρια σου και το μυαλό σου. Να δίνεις πάντα τον καλύτερό σου εαυτό ακόμα και αν χρειαστεί να σε ρωτήσεις εκατομμύρια φορές: Αυτό που θα κάνω θα προκαλέσει πόνο ή ευχαρίστηση. Η ευχαρίστηση θα έρθει μετά, αλλά ο πόνος και το ξεβόλεμα είναι ο μόνος δρόμος για να φτάσεις εκεί. Τότε θα συναντηθείτε με αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο που σε τράβηξε από το χέρι.

Καθημερινοί άνθρωποι που μας δίνουν έμπνευση, απλώς με το να είναι ο εαυτός τους

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ένα κείμενο αφιερωμένο σε εκείνους που πίστεψαν ότι μπορούμε και μας βοήθησαν να κάνουμε level up εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα