Εν αναμονή της εκταμίευσης της δόσης- Αναγκαία η έγκριση του EWG τονίζουν οι Βρυξέλλες

15:33 1/6/2016 - Πηγή: iPop

Το οικονομικό επιτελείο αναμένει την εκταμίευση της δόσης η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να έχει πραγματοποιηθεί έως τις 15 Ιουνίου. Όπως τονίζει κορυφαίος παράγοντας του Αρμόδιο Υπουργείου όλα έχει κλείσει και αναμένεται μόνο η έκθεση της Τρόικας. Την ίδια στιγμή οι Βρυξέλλες τονίζουν πως είναι απολύτως αναγκαία η έγκριση του EuroWorking Group.

Να θυμίσουμε

πως η Ομάδα Εργασίας του Εurogroup (EuroWorking Group) συνεδριάζει την Πέμπτη ενόψει της εκταμίευσης της δόσης των 7,5 δις. Ενώ γνωστό έχει γίνει πως η συγκατάθεση των τεχνοκρατών του Εurogroup είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Εκτός από την Τρόικα θα πρέπει η έκθεση να εγκριθεί και από 5 κοινοβούλια (Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Φινλανδία και Σλοβακία).

Πολύ κοντά στην εκταμίευση εκτιμά ο Ντομπρόσβκις:

«Η εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ είναι πολύ κοντά» επισήμανε σε συνέντευξη του στο πρακτορείο CNBC ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόσβκις.

«Υπάρχει ένα πλαίσιο – ένας οδικό χάρτης – στον οποίο έχουμε συμφωνήσει» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής και τόνισε πως «σ’ αυτόν τον οδικό χάρη, περιλαμβάνεται τόσο η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, όσο και η διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους».

«Εναπόκειται στην Ελλάδα η εκπλήρωση όλων των προαπαιτούμενων και η εφαρμογή όλων των αναγκαίων δράσεων για την απελευθέρωση της δεύτερη δόσης» τόνισε στο τέλος της συνέντευξης του ο Ντομπρόσβκις.

Το 99% των εκκρεμοτήτων έχει κλείσει τονίζει ο Σταθάκης:

Την άποψη του πως έχει κλείσει το 99% των εκκρεμοτήτων, σχετικά με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, εξέφρασε την Τετάρτη σε συνέντευξη του στο πρακτορείο CNBC ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

«Υπάρχουν ορισμένα επιπλέον πράγματα, αλλά νομίζω ότι τις τελευταίες μέρες έχουμε φθάσει λίγο πολύ σε συμφωνία» τόνισε ο Υπουγός.

Τι γίνεται τελικά με τα «κόκκινα» δάνεια;

Σύμφωνα με την ίδια πηγή τα «κόκκινα» είναι πολύ πιθανό να συζητούν στην τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί με τους Θεσμούς.

Στην τηλεδιάσκεψη δεν θα δώσει το παρών ο Γ. Σταθάκη, ο οποίος βρίσκεται στο Παρίσι σε υπουργική σύνοδο του ΟΟΣΑ, με στόχο ή να κλείσει το θέμα ή η συζήτηση να αναβληθεί για τον Σεπτέμβριο.

Να σημειωθεί πως στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας, που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη «θα συζητηθεί και το θέμα της επαναφοράς του λεγόμενου waiver στα ελληνικά ομόλογα».

photo:Aris Oikonomou / SOOC

The post Εν αναμονή της εκταμίευσης της δόσης- Αναγκαία η έγκριση του EWG τονίζουν οι Βρυξέλλες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα