«Κωμικοτραγική» χαρακτηρίζει την αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός- Κόντρα Τσίπρα- Θεοδωράκη

15:01 1/6/2016 - Πηγή: iPop

Με κύριο θέμα την αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας από την Ολομέλεια της Βουλής διεξήχθη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη σκηνή «κωμικοτραγική» και τόνισε πως «η σχετική διάταξη που υπήρχε στο πολυνομοσχέδιο ήταν γνωστή σε όλους από το Οκτώβριο».

Να θυμίσουμε πως το πρωί της Τετάρτης της πραγματοποιήθηκε στη Βουλή η κατάθεση

της τροπολογίας η οποία αφορά την καθιέρωση καθολικής απαγόρευσης συμμετοχής στη διοίκηση ή ακόμα και στο κεφάλαιο εταιρειών, που έχουν έδρα σε άλλη χώρα, για τα πολιτικώς εκτιθέμενα πρόσωπα.

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής «η Νέα Δημοκρατίας μας καλούσε δυο 24ωρα να έρθουμε στη Βουλή και όταν αποφασίσαμε να έρθουμε, το βάλανε στα πόδια» ενώ χρέωσε για «επικοινωνιακή αθλιότητα» την Αξιωματική Αντιπολίτευση.

«Είδα κωμικοτραγικές σκηνές, όπως της αποχώρησης της ΝΔ. Θα περίμενε κανείς να κατακεραυνώσει την Κυβέρνηση, όπως έκανε 3 μέρες αφότου ένα πρωτοσέλιδο εφημερίδας ανακάλυψε το μεγάλο σκάνδαλο – το οποίο δεν είχε την δυνατότητα να βρει γιατί το νομοσχέδιο ήταν 7.500 σελίδες. Μόνο που το νομοσχέδιο ήταν 282 σελίδες» εξήγησε ο Αλ. Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, αποδεικνύουν τη στρατηγική τους αδυναμία για σοβαρό πολιτικό αντίλογο» ενώ είπε:

«Καμώνονται τους μεταρρυθμιστές αλλά δεν έχουν να προτείνουν τίποτα εκτός αν θεωρούν μεταρρυθμίσεις τις περικοπές των συντάξεων».

Εν συνεχεία ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε την Ν.Δ. «για ακραίο λαϊκισμό στον οποίο βασίζει τη στρατηγική της» και εστιάζοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη δήλωσε «ο πολιτικός του λόγος είναι βασισμένος στα πρωτοσέλιδα του κίτρινου Τύπου και του Τύπου της διαπλοκής».

Και δήλωσε:

Ορισμένες φορές πάει πολύ το κόμμα εκείνο που δεν υπάρχει λίστα που να μην έχει το όνομα Παπασταύρου να κατηγορεί για διαπλοκή την Αριστερά

Για τη διάταξη:

«Ρυθμίζαμε μία απαγόρευση που ακούγονταν όμορφα στα αυτιά αλλά ήταν παντελώς έωλη στο βαθμό που δεν διευκρινίζονταν ποιες ήταν οι χώρες και δημιουργούσε κενά».

«Αν ο στόχος είναι η αντιπαράθεση κυβέρνησης αντιπολίτευσης οι μόνοι που δυναμώνουν είναι αυτοί που βρίσκονται στην άκρα δεξιά και κατηγορούν συλλήβδην».

Κλείνοντας ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, λέγοντας «δεν θα ανεχτούμε μύγα στο σπαθί μας» σε ζητήματα ηθικής.

Κόντρα Θεοδωράκη- Τσίπρα:

Επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης λέγοντας ότι «η διάταξη είναι ή προϊόν πονηρής επεξεργασίας ή είναι προϊόν ασχετοσύνης» και κάλεσε την Κυβέρνηση είτε να επιμείνει στην αρχική διάταξη είτε να ζητήσει συγγνώμη.

Η τοποθέτηση του κ. Θεοδωράκη άλλωστε ήταν η αφορμή να παρέμβει ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη δευτερολογία του, μάλιστα ο Πρωθυπουργός επέκρινε τον επικεφαλής του Ποταμιού ότι προστατεύει τη ΝΔ.

Απαντώντας στον κ. Τσίπρα, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: «Εσείς έχετε στο επιτελείο σας ανθρώπους του Άκη Τσοχατζόπουλου που έχουν κλέψει πολιτικό χρήμα»

Η αναφορά βέβαια του Στ. Θεοδωράκη προκάλεσε αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα την ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης.

Όταν ξανάρχισε η συνεδρίαση, ο Επικεφαλής του Ποταμιού επισήμανε:

Ξαφνιάζομαι που κάποιοι εκπλήσσονται από μια αλήθεια. Και αυτή η αλήθεια είναι ότι οι βασικότεροι συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου που σήμερα είναι στη φυλακή είτε είναι σε υπουργικές θέσεις σήμερα είτε είναι στο γραφείο του Πρωθυπουργού

Ενώ η προεδρεύουσα της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου πήρε το λόγο λέγοντας: «Κύριε Θεοδωράκη εφόσον δεν λέτε κάτι συγκεκριμένο θα ζητήσω να διαγραφεί από τα πρακτικά και αυτή η δήλωσή σας και η προηγούμενη».

Στη συνέχεια μίλησε ξανά ο Πρωθυπουργός ο οποίος είπε: «Στην τοποθέτησή του ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι στελέχη που έχουν καταδικαστεί όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ» και συμπλήρωσε: «Θα περίμενα από τον κ. Θεοδωράκη να πει ότι έκανε ένα λάθος εν τη ρύμη του λόγου του και να το πάρει πίσω».

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας:

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση τόνισε αναφορικά με την παρέμβαση του Πρωθυπουργού:

«Τον επικήδειο του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ εκφώνησε ο κ. Τσίπρας» πρόσθεσε ότι το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα απεβίωσε «με την διάταξη – πλυντήριο στην υπόθεση offshore ΣΥΡΙΖΑ».

«Δόλια έφεραν και συνειδητά ψήφισαν διάταξη που επέτρεπε σε Υπουργούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είτε να συμμετέχουν σε offshore εταιρείες, είτε να αθωωθούν οριστικά για τυχόν παράνομη συμμετοχή τους» συμπλήρωσε ενώ κατηγόρησε την Κυβέρνηση πως «κάτω από την γενική κατακραυγή, προσπαθούν να δραπετεύσουν, ψηφίζοντας σήμερα το ακραία αντίθετο από εκείνο που είχαν ψηφίσει πριν από λίγες μόνο μέρες. Ψηφίζοντας μια τροπολογία καταφανώς αντισυνταγματική και πρακτικώς ανεφάρμοστη».

Στο τέλος της ανακοίνωσης η Νέα Δημοκρατίας θέτει το ερώτημα: «Πότε είχαν δίκιο; Τότε ή τώρα; Μία είναι η αλήθεια: Πιάστηκαν με την offshore… στην πλάτη. Είναι έκθετοι. Τους έχουν πια καταλάβει όλοι. Η φάρσα της εξαπάτησης τελείωσε».

Την ώρα που ο Πρωθυπουργός μιλούσε στη Βουλή ο Κ. Μητσοτάκης έγραψε στο twitter:

Οι Έλληνες υποφέρουν από φόρους του @atsipras την ίδια ώρα που ο ίδιος ξέπλυνε τις #offshore φοροφυγάδων πολιτικών. pic.twitter.com/Nu5cymxoIA

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) June 1, 2016

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post «Κωμικοτραγική» χαρακτηρίζει την αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός- Κόντρα Τσίπρα- Θεοδωράκη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα