Εμμένουν στα μπλόκα οι αγρότες- Σήμερα η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους επιστημονικούς φορείς

10:57 25/1/2016 - Πηγή: iPop

Στα μπλόκα σταθερά μένουν οι αγρότες οι οποίοι δε δέχονται να κάνουν πίσω και έχουν αποφασίσει να σκληρύνουν τη στάση τους κατά στο δυσβάσταχτο, όπως το χαρακτηρίζουν, ασφαλιστικό. Επίσης, την Δευτέρα αναμένουμε να συναντηθεί ο Αλέξης Τσίπρας με τους επιστημονικούς φορείς.

Ο Κωνσταντίνος Λουράντος ο οποίος είναι ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου τόνισε στην εκπομπή Live U, της Πόπης Τσαπανίδου, πως: «Οι επιστημονικοί

φορείς δε θα σταματήσουν τον αγώνα αν δεν αλλάξει το ασφαλιστικό».

Σημείωση!

Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους επιστημονικούς φορείς θα πραγματοποιηθεί στις 12:00, τη Δευτέρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί, ο Αλέξης Τσίπρας, θα δει τον πρόεδρο του ΤΕΕ, Γ. Στασινό, τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Β. Αλεξανδρή και τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μ. Βλασταράκο. Όπως έχει γίνει γνωστό, στη συνάντηση θα συμμετέχει και ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Οι αγρότες αποφάσισαν να συνεχίσουν τους δίωρους αποκλεισμούς που έκαναν και την Κυριακή σε πολλά σημεία των εθνικών οδών την ώρα που στο Μαξίμου υπάρχει μεγάλη αναστάτωση.

Τι υπογράμμισε σε συνέντευξη του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Απόστολου;

Ο αγροτικός κόσμος το 2014 και το 2015 αύξησε το εισόδημά του κατά 12,5%

Στη συνέχεια μάλιστα κάλεσε τους αγρότες να προσέλθουν στον διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα συγκεκριμένες προτάσεις.

Και επίσης τόνισε: «Έχουμε να κάνουμε με μια συμφωνία που δημιουργεί δυσκολίες και αυτές τις δυσκολίες πρέπει να τις υπηρετήσουμε. Όταν λες θέλεις μια Ευρωπαϊκή πορεία δεν μπορείς να λες πάρτε τα πίσω όλα. Δεν υπάρχει ούτε νομοσχέδιο φορολογικό ούτε ασφαλιστικό αλλά υπάρχει μια συμφωνία που λέει λύστε το ασφαλιστικό για να πάμε παραπέρα. Ανοιχτά είναι όλα στη διαπραγμάτευση. Και θα τα δούμε».

Η Κυβέρνηση, δείχνει να φοβάται τη στάση των αγροτών και παράλληλα έντονη ανησυχία προκαλούν οι προπηλακισμοί που έχουν δεχτεί αρκετοί βουλευτές.

Ο αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας έχουν κλείσει τη γέφυρα του Εύηνου και έτσι, έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στην ηπειρωτική Ελλάδα. Όπως μάλιστα εξηγούν δεν έχουν σκοπό να φύγουν από το μπλόκο αν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

Οι αγρότες περιμένουν την συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή την Τρίτη, με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εκφράζουν απόψεις για το ασφαλιστικό.

Σημειώνεται πως την Κυριακή, το μπλόκο της Νίκαιας δέχθηκε ενισχύσεις από αντιπροσωπεία του μπλόκου των Τεμπών. Οι αγρότες στη Νίκαια ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία σχετικά με τα αιτήματά τους ενόψει της Σύσκεψης των αγροτών την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη.

Η ανακοίνωση για την συνεδρίαση τονίζει: «Η κλιμάκωση του αγώνα στη βάση των αιτημάτων που έχουν διαμορφωθεί και η στάση της κυβέρνησης θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων».

Στη συνάντηση της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να οριστεί και η αντιπροσωπεία η οποία και θα λάβει μέρος στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Περισσότερα από 50 μπλόκα έχουν στηθεί σε ολόκληρη τη χώρα με τα τρακτέρ να ξεπερνούν τα 15.000.

Οι δίωροι αποκλεισμοί την Δευτέρα θα γίνει τις ώρες 12:00-14:00 και από τις 19:00.

Στο Μαξίμου υπάρχουν έντονες ανησυχίες σχετικά με τους προπηλακισμούς βουλευτών, οι οποίοι όπου βρίσκονται δέχονται επιθέσεις από τους αγρότες.

Χάρτης που δείχνει τα μπλόκα πανελλαδικώς:

Τι είπε για τους αγρότες ο υπουργός Παιδείας;

Επιμένουμε στον διάλογο με τους αγρότες, αλλά το πάρτι των αγροτοπατέρων θα τελειώσει

Και πρόσθεσε: «Η Κυβέρνηση δεν έχει κρυφούς ‘άσσους’, αλλά θέλει ειλικρινή διάλογο για να λυθούν τα προβλήματα και κυρίως για να υπάρξει προοπτική στον αγροτικό τομέα. Χωρίς κοινοτικά κονδύλια, την επόμενη πενταετία δεν θα υπάρχει ζωή στην ύπαιθρο».

Photo: SOOC / Stringer

The post Εμμένουν στα μπλόκα οι αγρότες- Σήμερα η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους επιστημονικούς φορείς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα