Στο εδώλιο η σύζυγος του Fillon -Εντός της εβδομάδας η εισαγγελική απόφαση

13:02 12/2/2017 - Πηγή: iPop

Στο εδώλιο η σύζυγος του Fillon. Εντός της εβδομάδας η εισαγγελική απόφαση για το ζεύγος. Συνεχίζονται οι πορείες.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται η εισαγγελική απόφαση για τo ζεύγος Fillon καθώς οι δικηγόροι της οικογενειας θεωρούν αδύνατο πλέον – έπειτα από την προκαταρκτική έρευνα και τις καταθέσεις- να αρχειοθετηθεί η υπόθεση, σύμφωνα με την εφημερίδα Journal du Dimanche. Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα υποστηρίζει πως οι Οικονομικοί Εισαγγελείς εξετάζουν δύο δυνατότητες που έχουν για να ασκήσουν δίωξη στο ζεύγος Fillon.

Στο ίδιο άθρρο, μάλιστα, υποστηρίζεται πως το αργότερο μέσα

στην εβδομάδα αναμένεται η απόφαση της εθνικής οικονομικής εισαγγελίας (PNF) για την Penelope Fillon και τον σύζυγό της, τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία της Γαλλίας.

Αναλυτικότερα, έπειτα από την διερεύνηση της υπόθεσης, η οποία σιήρκησε 17 ημέρες, δύο είναι τα πιθανότερα σενάρια τα οποία εξετάζονται:

Θα ανοίξει δικαστική έρευνα, την οποία θα αναλάβουν ένας ή δύο εισαγγελείς. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η εισαγγελική έρευνα θα ανοίξει σε βάρος συγκεκριμένων ατόμων και όχι «κατά παντός υπευθύνου». Έτσι, επαφίεται στους δικαστές να καλέσουν τους ενδιαφερόμενους προς εξέταση.Η υπόθεση θα σταλεί απευθείας στο ποινικό δικαστήριο. Σ’ αυτό το σενάριο αρχικά θα ανοίξει η δικαστική διαδικασία με μια καθυστέρηση το αργότερο 11 ημερών. Η ακροαματική διαδικασία θα μπορούσε να διαρκέσει αρκετές ημέρες και οι διώξεις της εισαγγελίας πριν την τελική απόφαση του δικαστηρίου, κάποιες εβδομάδες. Φαίνεται ωστόσο πως θα γίνει προσπάθεια να εκδοθεί μια απόφαση πριν τις 17 Μαρτίου, καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων για τις προεδρικές εκλογές. Στη συνέχεια, το δικαστήριο μπορεί να επιλέξει το πάγωμα της διαδικασίας μέχρι της εκλογές με την αιτιολογία της «εκλογικής εκεχειρίας» που προβλέπεται κατά την προεκλογική περίοδο.Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις

Παράλληλα με τις εξελίξεις στο επίπεδο της Δικαιοσύνης, συνεχίζονται οι διαδηλώσεις των πολιτών που βγαίνουν στους δρόμους με τις κατσαρόλες.

Το Σάββατο, συγκεκριμένα, στο μικρό νησάκι Reunion μικρή ομάδα πολιτών περίμενε τον François Fillon με τις κατσαρόλες στο χέρι και φώναζαν συνθήματα όπως: «Δεν είμαστε αγελάδες να μας αρμέγει» και «Ο Fillon δεν είναι καθαρός».

Να θυμίσουμε πως ο François Fillon ζήτησε συγνώμη από τον γαλλικό λαό, υποστήριξε ωστόσο πως όλες οι ενέργειες του ίδιου και της οικογένειάς του ήταν καθ’ όλα νόμιμες και τόνισε πως θα παραμείνει υποψήφιος για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας, στις προεδρικές εκλογές του Απρίλη.

The post Στο εδώλιο η σύζυγος του Fillon -Εντός της εβδομάδας η εισαγγελική απόφαση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα