Ελεύθερος ο Τσοχατζόπουλος | Η πρώτη δήλωση του (video)

16:05 4/5/2017 - Πηγή: iPop

Aφέθηκε ελεύθερος σήμερα Πέμπτη ο Άκης Τσοχατζόπουλος έπειτα από ένα έντονο σήριαλ για το τι θα γίνει με την αποφυλάκισή του.

Για λόγους γραφειοκρατικούς η αποφυλάκιστη του Άκη Τσοχατζόπουλου θύμισε έπος καθώς πήγαινε από μέρα σε μέρα μετά την έξοδο του από το νοσοκομείο όπου και νοσηλευόταν για το τριπλό

bypass.

Να θυμίσουμε πως η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία έγινε δεκτή η αίτηση αποφυλάκισής του για λόγους υγείας, εκδόθηκε στις 5 Απριλίου.

Αφού κατέβαλε το ποσό των 200.000 ευρώ για εγγύηση και επιπλέον 2.000 ευρώ που αφορούν στην εξαγορά της καταδίκης του για το πόθεν έσχες άλλους 6 μήνες αλλά και στην προσαύξηση για τα δικαστικά έξοδα.

Ξέσπασμα της οργής της συζύγου του Βικυς Σταμάτη προκάλεσε χθες, Τετάρτη, το γεγονός ότι δεν αποφυλακίστηκε την ίδια μέρα.

Η ίδια είχε πάει να τον επισκεφτεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού όπου νοσηλεύεται και κατά την έξοδό της, η κυρία Σταμάτη ανακοίνωσε πως αν δεν αποφυλακιστεί ο σύζυγός της, θα τα τινάξει όλα στον αέρα και πως θα ξεκινήσει απεργία πείνας.

Ο Τσοχατζόπουλος με τη βοήθεια φίλων του, κατάφερε να συγκεντρώσει τα 200.000 ευρώ και να πληρώσει την εγγύηση για να βγει από τη φυλακή.

Θυμίζουμε πως ο πρώην Υπουργός είχε καταδικαστεί σε 20ετή κάθειρξη για παράνομες αμοιβές που κρίθηκε πως έλαβε για την προμήθεια των υποβρυχίων και των TORM 1.

Ο ίδιος αρκετά συγκινημένος και καταπονημένος, δήλωσε ότι:

Aυτή η μέρα είναι πολύ σημαντική για μένα. Έληξε ο βασανισμός και εγκλεισμός μου μετά από 5 χρόνια. Βρέθηκα στον Κορυδαλλό με ευθύνη των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σημίτη. Αυτά, όμως, αφορούν το δικαστήριο μου. Έληξε ο εγκλεισμός και βασανισμός μου. Η υγεία μου δεν είναι η καλύτερη. Θέλω να δω τον γιο μου. Σε μία εβδομάδα που θα είμαι καλύτερα, θα τα πούμε

Δείτε το video

Ο συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου, κ. Κοτσαλής, είπε απ’ την πλευρά του:

Με τη σημερινή αποφυλάκιση του κ. Τσοχατζόπουλου ολοκληρώθηκε η από 5.4.2017 απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών περί αναστολής έκτισης της ποινής για λόγους υγείας κατ’ εφαρμογή του άρ. 497 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, η οποία του είχε επιβληθεί από το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο. Αφού υπερπηδήθηκε μία σειρά από διαδικαστικές δυσχέρειες, οψιγενώς ανακύψασες, και συγκεντρώθηκε με εργώδεις προσπάθειες η επιβληθείσα εγγυοδοσία, κατέστη δυνατή η υλοποίηση της προαναφερθείσης απόφασης. Προσβλέπω σε δίκαιη, νηφάλια και στη βάση του άρ. 177 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας κρίση του Δικαστηρίου. Το λόγο έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία έχω πλήρη εμπιστοσύνη

Οι περιοριστικοί όροι για την αποφυλάκιση είναι:Καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 200.000 ευρώ (ένας δικαστής είχε την άποψη η εγγύηση να οριστεί η εγγύηση στο ποσό των 100.000 ευρώ)Εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ξεκινώντας από το Μάιο του 2017Παράδοση του διαβατηρίου και της ταυτότητάς τουΑπαγόρευση έκδοσης νέων τέτοιων εγγράφωνΥποχρέωση νόμιμης διαμονής σε συγκεκριμένη διεύθυνσηΑπαγόρευση εξόδου από τη χώρα καιΑπαγόρευση χρήσης εναέριων και πλωτών μέσων.

The post Ελεύθερος ο Τσοχατζόπουλος | Η πρώτη δήλωση του (video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα