“Έκτορος Κάθαρσις”: Ο Δημήτρης Λάλος σε μια παράσταση για την αποκατάσταση του υποτιμημένου ήρωα των Ομηρικών επών

14:01 12/2/2022 - Πηγή: iPop

Ο αγαπημένος πρωταγωνιστής της μεγάλης τηλεοπτικής επιτυχίας “Σασμός” και βραβευμένος με με «Χορν» Δημήτρης Λάλος ενσαρκώνει τον Έκτορα στην παράσταση «Έκτορος Κάθαρσις» την οποία σκηνοθετεί ο ίδιος. Το Ομηρικό έπος αποδίδεται από την σκοπιά του Έκτορα σε μια παράσταση όπου οι στίχοι αποδίδονται με τη μορφή ραψωδιακής αφήγησης συνοδευόμενοι πάντα από ζωντανή μουσική.

Ο Δημήτρης Λάλος σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην παράσταση “Έκτορος Κάθαρσις”

Το τέλος του τρωικού πολέμου δεν συμπίπτει με το θάνατο του Αχιλλέα, αλλά με τον νεκρώσιμο νόστο του

Έκτορα και τις εκδηλώσεις του πένθους και πόνου που κορυφώνονται με τα ταφικά έθιμα της καύσης και ταφής του τρωικού ήρωα. Η μήνις του νικητή ή η ηρωική πορεία του ηττημένου; Η παράσταση πραγματεύεται την κάθαρση του ατιμασμένου νεκρού, του υπερασπιστή της Τροίας, του αρνητή του πολέμου, του ειρηνοποιού, του άνδρα της λευκόχειρης Ανδρομάχης, του πατέρα του Αστυάνακτα, του γιου του Πριάμου και της Εκάβης, του αρχηγού των Τρώων, του αδελφού τού Πάρη, του στοχαστή: «Εἷς οἰωνὸς ἄριστος ἀμύνεσθαι περὶ πάτρης.», του Τρώα Ήρωα, του στοργικού, του Φόβου των Αχαιών.

Η Αθηνά παραστέκει σύμμαχος στον Αχιλλέα, την ώρα της πτώσης του Έκτορα, ο οποίος ξέρει πλέον ότι το τέλος πλησιάζει και αποφασίζει να αγωνιστεί μέχρι θανάτου και ατιμάζεται από τον πανηγυρίζοντα υβριστή. Ο Έκτορας επιδίωξε το αδύνατο, πιστός στο χρέος και έκανε την υπέρβασή του.

Πληροφορίες:

Εισητήρια: 18€ | 16€ (άνω των 65) | 13 € (φοιτητικό- άνεργοι-ΑΜΕΑ) Viva.grΘεατρική Σκηνή Tempus Verum: Ιάκχου 19, Αθήνα Kάθε Σάββατο και Κυριακή 8 μ.μ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο “Έκτορος Κάθαρσις”: Ο Δημήτρης Λάλος σε μια παράσταση για την αποκατάσταση του υποτιμημένου ήρωα των Ομηρικών επών εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα