Όταν καταλάβεις ότι δεν είσαι ο γονιός του συντρόφου σου, τότε η σχέση σας θα φτάσει σε άλλο επίπεδο

19:54 11/2/2022 - Πηγή: iPop

Πάμε να πιάσουμε πάλι το κεφάλαιο των παρεμβάσεων και πιο συγκεκριμένα αυτή τη φορά στην περίπτωση που ο σύντροφός μου δε με αφήνει να κάνω πράγματα (και η σύντροφος φυσικά). Έχουμε αυτήν την τάση να θεωρούμε ότι ο άλλος είναι καταδικός μας και έχουμε ταυτόχρονα τις ίδιες ανάγκες. Δεν ισχύει αυτό και όσο πιο γρήγορα το καταλάβεις τόσο πιο γρήγορα θα δεις σημαντική διαφορά στην ποιότητα της σχέσης σου. Είμαστε ζευγάρι αλλά δεν μας έχουν κολλήσει, δεν μας έχουν δέσει. Ο καθένας μπορεί και του επιτρέπεται να έχει δικό του αποκλειστικό χρόνο με τον εαυτό του, με την οικογένειά του, με τους φίλους

του και για το χόμπι του.

Unsplash / Noah BuscherΟ σύντροφός μου δε με αφήνει να κάνω πράγματα

Θυμάσαι όταν ήμασταν στην εφηβεία που διαπραγματευόμασταν την ώρα που θα γυρίσουμε σπίτι το Σάββατο; Δύσκολο, άβολο! Αυτός ο περιορισμός που μας έβαζαν οι γονείς και πολύ καλά έκαναν, τώρα που τα βλέπω με πιο ώριμα μάτια ήταν πολύ χρήσιμος γιατί οι κίνδυνοι ήταν όντως πολλοί και εμείς αρκετά ανώριμοι για να τους αντιμετωπίσουμε αν εμφανιστούν. Η νύχτα είναι δύσκολη και μπορεί τότε να νομίζαμε ότι τα ξέρουμε όλα, άλλα τελικά αυτό που ξέραμε ήταν η μισή αλήθεια, όπως στην αλληγορία του σπηλαίου του Πλάτωνα.

Μετά τα 18 πήραμε σιγά όλα όσα θεωρούσαμε ότι μπορούσαμε να διαχειριστούμε και ποτέ ξανά δεν νιώσαμε περιορισμένοι. Και ξαφνικά έρχεται ένας σύντροφος στη ζωή σου. Μόλις περάσει η περίοδος του μέλιτος που πραγματικά θέλουν και οι δύο τις περισσότερες φορές, να είναι συνεχώς μαζί και παντού, αρχίζει σιγά σιγά ο καθένας να θέλει ξανά πίσω λίγο από την ζωή του όπως περίπου ήταν πριν.

Γιατί η παρεμβατικότητα από τον σύντροφο μπορεί να καταστρέψει τη σχέση. Αν το κάνεις δες τι θα συμβεί στη σχέση σου

Τι εστί δέσμευση;

Έχουμε ένα δεσμό, μια δέσμευση μεταξύ μας η οποία είναι εκούσια, είναι κάτι που το θέλω το να είμαστε μαζί. Κάθε μου κύτταρο συμφωνεί με αυτήν την από κοινού απόφασή μας. Εφόσον το θέλουμε και οι δύο και έχουμε συμφωνήσει στους μεταξύ μας όρους αυτής της δέσμευσης, δεν καταλαβαίνω γιατί ο σύντροφός σου δεν σε αφήνει να κάνεις πράγματα που θες για τον εαυτό σου και αν εκείνος δεν σε αφήνει ενώ εσύ το θέλεις, γιατί δεν χαράζεις αυτό το προσωπικό σου όριο;

Είμαστε μαζί δεν σημαίνει ότι μας έχουν δέσει με σχοινιά. Δεν είμαστε φυλακισμένοι. Ζούμε μαζί σεβόμενοι ο ένας τις ανάγκες του άλλου, επικοινωνώντας ό,τι δεν μας αρέσει, ό,τι χρειαζόμαστε. Αυτή είναι η βάση της κάθε υγιούς σχέσης. Το να μας δίνεται ο χώρος και το «δικαίωμα» να είμαστε ο μοναδικός εαυτός μας χωρίς παρεμβάσεις και την ανάγκη για αλλαγές.

Κεφάλαιο: Γκρίνια

Δεν παλεύεται η γκρίνια, από κανέναν. Αν θες να βγεις ένα βράδυ με την παρέα σου ή αν θέλει ο άνθρωπός σου να πάει ένα βράδυ για μπύρες με τους φίλους του ή σε έναν αγώνα, δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό πρέπει να γίνει τόσο μεγάλο θέμα; Αν πραγματικά σε ενοχλεί η έξοδος του συντρόφου σου, πρέπει να βάλεις κάτω και να ξεκαθαρίσεις τι είναι αυτό που σε ενοχλεί πραγματικά σε αυτό.

Είναι ο χρόνος που δεν θα είστε μαζί; Είναι ότι δεν έχεις εμπιστοσύνη γιατί μπορεί να έχει δώσει διάφορα δικαιώματα στο παρελθόν και εσύ ζηλεύεις;Είναι ότι δεν ξέρεις τι να κάνεις αυτήν την ώρα που θα μείνεις μόνη σου ή μόνος σου;Σε ενοχλεί που έχει και κάτι άλλο να ασχοληθεί εκτός από τη σχέση σας;

Δεν ξέρω, ούτε μπορώ να μαντέψω τι μπορεί να είναι αυτό που σε ωθεί να κάνεις σκηνές και να γκρινιάζεις. Ξέρω μόνο ότι αν θέλει κάποιος να κάνει κάτι, θα το κάνει. Όσο μεγάλη και αν είναι η δέσμευση. Δεν προτιμάς να υπάρχει μια αίσθηση ελευθερίας, ειλικρίνειας και αμοιβαίου σεβασμού με τον άνθρωπό σου;

Μεγαλώνοντας κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Θέλω να θες

Δεν μπορείς να πείσεις κανέναν άνθρωπο να θέλει κάτι επειδή το θες εσύ. Πρέπει με κάποιον τρόπο να το θέλει και αυτός για να το κάνει. Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι στις σχέσεις, αλλά αν σκεφτείς και από τον εαυτό σου, πώς συμπεριφέρεσαι στις διάφορες δικές σου περιπτώσεις της ζωής σου; Πώς κάνεις τα πράγματα; Φαντάζομαι μόνο αν τα θες πραγματικά να τα κάνεις. Αν κάτι δεν το θες δεν πρόκειται να το κάνεις ποτέ.

Κάθε φορά που μπορεί να σε παρασύρει η στιγμή και νιώσεις την ανάγκη να γκρινιάξεις ή να οριοθετήσεις με κάποιον τρόπο τον άνθρωπο σου, να θυμάσαι ότι ούτε εσένα σου αρέσει να σε περιορίζουν. Ούτε εσένα σου άρεσε την εποχή που ήσουν στο πατρικό σου σπίτι ο περιορισμός που μπορεί να είχε θέσει η οικογένειά σου. Δεν χρειάζεται να παίζεις τον γονιό σε κανέναν εκτός από τα παιδιά σου, που δεν το παίζεις αλλά είσαι.

Να θυμάσαι ότι η σχέση είναι εκεί που νιώθουμε ελεύθεροι, που νιώθουμε σαν το σπίτι μας, που νιώθουμε ότι έχουμε τον χώρο να είμαστε ο εαυτός μας και μας αγαπούν γι’αυτό που είμαστε ήδη, όχι γι’αυτό που θα μπορούσαμε να γίνουμε.

6 Τεχνικές που χρησιμοποιούν οι Coaches και μπορούν να κάνουν πραγματική διαφορά στη ζωή σου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όταν καταλάβεις ότι δεν είσαι ο γονιός του συντρόφου σου, τότε η σχέση σας θα φτάσει σε άλλο επίπεδο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα