Έκτακτο: Παραιτήθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος!

15:43 1/4/2017 - Πηγή: iPop

Σύμφωνα με έγκυρες κυβερνητικές πηγές, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανακοίνωσε στον πρωθυπουργό σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, πριν από λίγο την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της χώρας.

Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν πως ο λόγος της παραίτησης που τελικά έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό, ήταν η συμφωνία της ελληνικής πλευράς με τους δανειστές, για την επιβολή ειδικού τέλους στις ξαπλώστρες.

Ο πρωθυπουργός, εκτίμησε πως το χαράτσι στις ξαπλώστρες αποτελεί μια κακή επικοινωνιακά κίνηση και τηλεφώνησε στον υπουργό Οικονομικών προκειμένου να ζητήσει

εξηγήσεις. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανέλυσε την απόφαση στον πρωθυπουργό, εξηγώντας πως ήταν απαίτηση από την πλευρά των δανειστών για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε πως θα μπορούσε να συμφωνηθεί ένα μέτρο που δεν θα έκανε τόσο κακό στην εικόνα της κυβέρνησης, σε μια εποχή που οι δημοσκοπήσεις δίνουν αρκετά πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, ο υπουργός Οικονομικών ισχυρίστηκε πως η ελληνική πλευρά κατάφερε να γλυτώσει το φόρο στα μπρατσάκια και στη χρήση ομπρέλας στις παραλίες με άμμο κατά τους θερινούς μήνες, ενίσχύοντας το επιχείρημα για το ορθόν της απόφασης όσον αφορά το φόρο στις ξαπλώστρες.

Όμως ο πρωθυπουργός δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις με αποτέλεσμα οι δύο άντρες να έρθουν σε ρήξη και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υπέβαλε την παραίτησή του. Τέλος, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πρωταπριλιάτικες πληροφορίες, τη θέση του υπουργού Οικονομικών θα αναλάβει ο Αρτέμις ή Αρτέμης Σώρρας, που θα δώσει ελλάνιο όρκο στην Ακρόπολη, την όγδοη ημέρα του 13ου μήνα, ημερομηνία ίδρυσης της Πνύκας FC.

Καλό μήνα!

The post Έκτακτο: Παραιτήθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος! appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
εκτακτο,
Τυχαία Θέματα