Προσοχή, αυτά μπορούν να σκοτώσουν τον σκύλο σου μέσα στο σπίτι!

11:56 1/4/2017 - Πηγή: iPop

Καμιά φορά ξεχνάμε ότι το κατοικίδιο μας δεν είναι άνθρωπος και δεν μπορεί να απολαύσει τα ίδια πράγματα με εμάς. Επειδή, λοιπόν, υπάρχουν πράγματα που μπορούν να σκοτώσουν τον σκύλο σου μέσα στο σπίτι ή μπορούν να δηλητηριάσουν το ζωάκι σου, πρέπει να ξέρεις ποια είναι έτσι ώστε να μην έρθει το κατοικίδιο σου σε επαφή με αυτά!

Φαγητά προς αποφυγή:Σταφύλια / σταφίδες: Αυτό το φρούτο είναι ιδιαίτερα τοξικό για τους σκύλους. Αν και δεν έχει εντοπιστεί αυτό που κάνει τα σταφύλια επικίνδυνα, μια μικρή ποσότητα σταφυλιών ή σταφίδες μπορεί να είναι θανατηφόρα για τους σκύλους. Κράτησε αυτό το φρούτο
μακριά από περιοχές όπου το κατοικίδιο σου θα μπορούσε να φθάσει κατά λάθος και φρόντισε να πάς το σκυλί σου στον κτηνίατρο αν νομίζεις ότι έχει καταπιεί σταφύλια ή σταφίδες.Κρεμμύδι και σκόρδο: Αυτά τα κοινά υλικά για το μαγείρεμα, μαζί με τα κρεμμυδάκια, τα πράσα, είναι τοξικά για τις γάτες και τους σκύλους.Σοκολάτα: Όπως πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων γνωρίζουμε, η σοκολάτα μπορεί να είναι θανατηφόρα για τους σκύλους λόγω της δηλητηρίασης από θεοβρωμίνη. Το γλυκό είναι επίσης επικίνδυνο για τις γάτες.Μαριχουάνα: Ενώ η μαριχουάνα έχει νομιμοποιηθεί σε αρκετές χώρες για ιατρική χρήση από τον άνθρωπο, δεν είναι ασφαλές για τα κατοικίδια. Η κατάποση της μαριχουάνας μπορεί να αποβεί μοιραία για τα σκυλιά, γι ‘αυτό είναι έξυπνο να την κρατήσεις μακριά τους.

Πράγματα προς αποφυγή:Φυτοφάρμακα και παγίδες: Αν μπορεί να σκοτώσει ένα άλλο πλάσμα, σκέψου δύο φορές τι θα έκανε στα κατοικίδια σας. Η γάτα ή ο σκύλος σας δεν θα συνειδητοποιήσουν ότι το δόλωμα δεν είναι γι ‘αυτούς και μπορεί να μπουν στον πειρασμό να φάνε την παγίδα, η οποία μπορεί να καταλήξει να δηλητηριάζει αυτούς.Αντιψυκτικό: Το αντιψυκτικό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τις γάτες, οι οποίες προσελκύονται από τη μυρωδιά και τη γεύση του μπλε υγρού. Χρειάζεται μόνο μια μικρή ποσότητα αντιψυκτικού να δηλητηριάσει μια γάτα.Παλιά Φάρμακα: Όλα τα παλιά φάρμακα που έχεις πετάξει έξω θα πρέπει να πετιούνται σε ένα κλειστό δοχείο που το κατοικίδιο ζώο σου δεν μπορεί να φτάσει. Ενώ αυτά τα φάρμακά δεν είναι αποτελεσματικά σε σας, μπορεί να αποβούν μοιραία για τις γάτες και τους σκύλους.Τα φυτά και τα λουλούδια: Υπάρχουν πολλά φυτά και λουλούδια που δεν είναι μόνο όμορφα, αλλά αρκετά βάναυσα στο λειτουργικό σύστημα του κατοικιδίου σουκάποια από αυτά είναι οι νάρκισσοι, τα κρινάκια και η αλόη.Λιπάσματα: Η κατάποση μεγάλης ποσότητας λιπάσματος μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας για σκύλους και γάτες.

Οπότε τώρα ξέρεις… μεγάλη προσοχή!

The post Προσοχή, αυτά μπορούν να σκοτώσουν τον σκύλο σου μέσα στο σπίτι! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα