Έκτακτη τροπολογία για τους συμβασιούχους του κλάδου της καθαριότητας

21:01 25/6/2017 - Πηγή: iPop

Μετά την απόρριψη της πρόταση του Σκουρλέτη και την συνέχιση των κινητοποιήσεων των ΠΟΕ-ΟΤΑ, η κυβέρνηση φέρνει νέα έκτακτη τροπολογία, προκειμένου να βρεθεί λύση για τους τόνους σκουπιδιών που έχουν γεμίσει τη χώρα.

Αυτή η έκτακτη τροπολογία από την κυβέρνηση προβλέπει την πρόσληψη 2.500 μόνιμων υπαλλήλων στην καθαριότητα των δήμων, η οποία θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ.

Το κενό μέχρι να καλυφθούν οι νέες θέσεις, θα καλύψουν νέες 6.100 συμβάσεις των ήδη εργαζομένων συμβασιούχων με την επίκληση εκτάκτων αναγκών και λόγων δημόσιας υγείας.

«Δεν αποκλείεται οι μόνιμες προσλήψεις προσωπικού για την καθαριότητα των δήμων να είναι τελικά περισσότερες, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν από τα νέα οργανογράμματα των δήμων», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές αντιρρήσεις της τρόικας, η τροπολογία αναφέρεται και στην πληρωμή των εργαζομένων από τα ανταποδοτικά τέλη των δήμων για την καθαριότητα και την απαγόρευση της μετακίνησης τους σε άλλες υπηρεσίες.

Να υπενθυμίσουμε, ότι νωρίτερα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και την απεργία τουλάχιστον μέχρι και την Πέμπτη, με τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκο Τράκα να δηλώνει πως:

«Δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω αν η κυβέρνηση δεν κάνει αορίστου χρόνου τους εργαζόμενους που με δική της ευθύνη ανανέωσε τις συμβάσεις τους».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναμένεται τη Δευτέρα να παρουσιάσει τη δική της πρόταση, ενώ ζητούν από την κοινωνία να καταλάβει ότι η κυβέρνηση οδήγησε την κατάσταση σε αυτό το σημείο.

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Διάβασε επίσης:

Απορρίπτει την πρόταση του Σκουρλέτη- Συνεχίζει της κινητοποιήσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ

The post Έκτακτη τροπολογία για τους συμβασιούχους του κλάδου της καθαριότητας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα