Αντετοκούνμπο: «Δεν μπορεί να μου πει κανείς ότι δεν είμαι Έλληνας!»

20:32 25/6/2017 - Πηγή: iPop

Σε μια συγκλονιστική συνέντευξη, που έδωσαν ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στην διευθύντρια του Τομέα Πολιτισμού της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, Αφροδίτη Παναγιωτάκου, μίλησαν για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασαν, την εθνική Ελλάδος, τα όνειρα τους για το μέλλον αλλά και την ελληνική τους ταυτότητα.

«Δεν θέλω να φανώ αλαζόνας, αλλά έχω τους υψηλότερους δυνατούς στόχους. Θέλω να γίνω πρωταθλητής, θέλω να γίνω MVP, θέλω και μπορώ να είμαι ανάμεσα στους 50 καλύτερους όλων των εποχών και μετά ο καλύτερος που έπαιξε

ποτέ», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Όσον αφορά την ελληνική καταγωγή, είπε πως:«Κανείς δεν μπορεί να μας πει ότι δεν είμαι Έλληνας. Είμαι Έλληνας», απαντώντας με αυτόν τον τρόπο σε εκείνους που αμφισβητούν την παρουσία του στην ελληνική Εθνική ομάδα μπάσκετ.

Δεν έχω γνωρίσει κάτι άλλο πέρα από την Ελλάδα. Δεν έχω πάει ποτέ στη Νιγηρία. Όμως στο μέλλον θα πάω για να βοηθήσω παιδιά από την Αφρική

Συγκινητικά ήταν και τα λόγια του Θανάση Αντετοκούνμπο για τα δύσκολα παιδικά τους χρόνια, με τον ίδιο να λέει:«Με ρωτάνε γιατί είμαι πάντα χαμογελαστός. Και τους απαντάω. Γελάω πολύ, γιατί μεγάλωσα στενοχωρημένος».

Δεν υπάρχει ρατσισμός, αλλά υποκρισία. Εδώ υπάρχει η υποκρισία, είναι χειρότερο αυτό. Στην Αμερική μπορείς να είσαι ρατσιστής, αλλά δεν κρύβεσαι. Αυτό είσαι. Έχω δει ένα σχόλιο στο facebook, που κάποιος έλεγε ‘αυτοί δεν είναι Έλληνες’, και συνάντησα τον ίδιο τύπο στην Γλυφάδα κι ήρθε με το παιδί του και μου έλεγε πως ‘κάνετε περήφανη την Ελλάδα στο εξωτερικό, μπράβο’! Εγώ πήρα απλά το παιδί του στους ώμους, έβγαλα μια φωτογραφία και μου είπε ‘έφτιαξες την ημέρα του μικρού, ήταν η καλύτερή του ημέρα’.

Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δάκρυσαν μάλιστα δύο φορές στη σκηνή της Στέγης, όταν η μητέρα τους τραγούδησε το τραγούδι με το οποίο τους ξυπνούσε όταν ήταν μικροί: «Όταν θα πάω κυρά μου στο παζάρι…» και όταν είδαν παιδικές τους φωτογραφίες από οικογενειακές στιγμές στην Ελλάδα.

Το ραντεβού τους στη Στέγη έδωσαν σε πέντε χρόνια, τα αδέλφια Αντετοκούνμπο.

«Σας ευχαριστούμε γιατί θυμίσατε σε αυτή τη χώρα ότι δεν υπάρχουν όνειρα που να είναι πολύ μεγάλα.»
-Αφροδίτη Παναγιωτάκου#Antetokounbros pic.twitter.com/X0n7jUPJSN

— Στέγη – Ίδρυμα Ωνάση (@Stegi_occ) June 24, 2017

The post Αντετοκούνμπο: «Δεν μπορεί να μου πει κανείς ότι δεν είμαι Έλληνας!» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα