Έκτακτες ανακοινώσεις για τον κορονοϊο από την Κυβέρνηση: Ποια είναι τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ;

12:31 2/1/2021 - Πηγή: iPop

Το Σάββατο 2/1/2021, ο Στέλιος Πέτσας έκανε έκτακτες ανακοινώσεις για τον κορονοϊό με νέα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού με στόχο να καταφέρουν να ανοίξουν τα σχολεία στις 11/1/2021.

Έκτακτες ανακοινώσεις για τον κορονοϊό

Ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε νέα έκτακτα μέτρα με άμεση ισχύ

από τις 6:00 το πρωί της Κυριακής 3/1/2021 έως και τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας 11/1/2021. Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά:

Παίζουμε άμυνα με όσα μέτρα απαιτούνται, για την αντιμετώπιση του ιού, καθώς η βελτίωση έρχεται δύσκολα και αργά

Πιο αναλυτικά:

Αναστέλλεται η λειτουργία και η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Απώτερος στόχος της κυβέρνησης με την έκτακτη επαναφορά των μέτρων είναι να καταφέρουν να ανοίξουν τα σχολεία σε όλες βαθμίδες και να επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία ώστε να συνεχιστεί η εκπαιδευτική λειτουργία στο φυσικό της περιβάλλον. Το επιδημιολογικό φορτίο της Ελλάδας εξακολουθεί να ανησυχεί την κυβέρνηση καθώς είναι αρκετά επιβαρυμένο. Τα κρούσματα του κορονοϊού παρά την πτώση που έχουν σημειώσει σε σχέση με προηγούμενες εβδομάδες δεν είναι αρκετή και η εβδομάδα μετά τις γιορτές θεωρείται κρίσιμη. Η ολοκληρωτική άρση του lockdown δεν μπορεί να γίνει άμεσα καθώς οι ΜΕΘ δέχονται ασφυκτική πίεση.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Έκτακτες ανακοινώσεις για τον κορονοϊο από την Κυβέρνηση: Ποια είναι τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα