Εκπληκτικοί τρόποι για να βοηθήσεις τον εαυτό σου να νιώσει πιο ευτυχισμένος αυτή τη στιγμή

20:40 10/6/2021 - Πηγή: iPop

Πώς να νιώσεις πιο ευτυχισμένη όταν περνάς μια δύσκολη περίοδο και δεν ξέρεις από πού μπορείς να πιαστείς; Υπάρχουν μερικά μυστικά της ευτυχίας, τα οποία προτείνουν οι ειδικοί που ασχολούνται με την ευημερία των ανθρώπων.

Όταν είσαι πιεσμένη, πιθανώς να έχεις στο μυαλό σου ότι η καλύτερη τακτική είναι να δώσεις λίγο “αέρα” στον εαυτό σου, να συμφιλιωθείς με το ότι είναι ΟΚ να μην μπορείς να ανταπεξέλθεις σε όλα και να αφήνεις μερικές ευθύνες. Και εννοείται πως σε παροτρύνουμε να το κάνεις αυτό. Δεν μπορείς να είσαι συνεχώς στην τσίτα για όλα.

Όμως, σε κάποιες στιγμές μπορεί το να

ζητάς περισσότερα απ’ τον εαυτό σου αντί για λιγότερα, να σε κάνει ευτυχισμένη. Δοκίμασέ το!

Για παράδειγμα, μπορείς να δώσεις στον εαυτό πολλή ενέργεια μόλις αντιμετωπίσεις κάτι το οποίο ανέβαλες καιρό. Προγραμμάτισε εκείνο το ραντεβού με τον γιατρό. Πήγαινε να αγοράσεις τη λάμπα που κάηκε. Στείλε ένα δώρο σε κάποιον που αγαπάς κι έχεις καιρό να τον δεις.

Γιατί οι Σκανδιναβοί θεωρούνται οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο; Ποιο το «μυστικό» της ευτυχίας τους;

Victor Hughes/UnsplashΠώς να νιώσεις πιο ευτυχισμένη

Μελέτες δείχνουν ότι η επίτευξη ενός στόχου απελευθερώνει χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που μας δίνουν ευχαρίστηση. Επιπλέον, εκείνη τη στιγμή επιτυγχάνεις κάτι σημαντικό για σένα. Αντιμετωπίζεις κάτι που φοβάσαι, αλλά γνωρίζεις ότι πρέπει να κάνεις.

Άλλοι τρόποι να νιώσεις ευτυχία;

Μια μελέτη του 2015 διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες είχαν περισσότερες πιθανότητες να επιτύχουν τους στόχους τους όταν τους μοιράζονται με φίλους.

Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι όταν έχεις μια λίστα υποχρεώσεων, μπορεί να τις κάνεις πιο εύκολα και να νιώσεις μεγαλύτερη ικανοποίηση, εάν σκεφτείς ότι κάποιες απ’ αυτές τις υποχρεώσεις θα βοηθήσουν κάποιον άλλο, πχ την εταιρεία στην οποία εργάζεσαι να έχει μεγαλύτερα κέρδη.

Άλλωστε, οι ειδικοί συνηθίζουν να λένε ότι ένας απ’ τους καλύτερους τρόπους για να είσαι πιο ευτυχισμένη, είναι το να κάνεις τους άλλους πιο ευτυχισμένους. Αυτή η προσπάθεια γίνεται μια δύναμη που σε κάνει να νιώθεις υπέροχα! Βέβαια, δεν πρέπει να περάσεις στο άλλο άκρο και απλά να σκέφτεσαι πώς θα ικανοποιηθούν οι άλλοι.

Τέλος, ένας άλλος εκπληκτικός τρόπος για να δώσεις περισσότερη ευτυχία στη ζωή σου είναι να ωθήσεις τον εαυτό σου να μεγαλώσει. Η ευτυχία είναι κάτι συμβαίνει, αναπτύσσεται, εξελίσσεται. Δεν είναι μια κατάσταση στην οποία απλά φτάνεις.

4 βήματα που θα σε βοηθήσουν να έρθεις ακόμα πιο κοντά στην ευτυχία

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Εκπληκτικοί τρόποι για να βοηθήσεις τον εαυτό σου να νιώσει πιο ευτυχισμένος αυτή τη στιγμή εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκπληκτικοί,ekpliktikoi