Ζέτα Δούκα και Σοφία Μπεκατώρου: Το όχι είναι όχι

17:54 10/6/2021 - Πηγή: iPop

Είναι δύο γυναίκες που αποτελούν πρότυπα. Είναι δύο γυναίκες που μάχονται καθημερινά κατά της βίας, μέσα απ’ τις δράσεις, τις ομιλίες, τις αναρτήσεις, τις τοποθετήσεις τους. Είναι δύο γυναίκες που θαυμάζουμε και σεβόμαστε και τώρα αυτές οι δύο γυναίκες ενώνουν τις φωνές τους, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για τις αλλαγές στη νομοθεσία σχετικά με την κακαοποίηση. Άκου τι έχουν να σου πουν Ζέτα Δούκα και Σοφία Μπεκατώρου.

Οι δύο γυναίκες ενώνουν τις δυνάμεις τους και μάχονται για τη θέσπιση ενός πιο σωστού νομοθετικού πλαισιού για τα θύματα κάθε μορφής

κακοποίησης.

Και οι 2 ανέβασαν ένα video στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram, με το οποίο καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στο petition με αφορμή τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, η αρμόδια επιτροπή προτείνει την απάλειψη του στοιχείου της συναίνεσης στον ορισμό του βιασμού, καθώς επίσης και τη μείωση του πλασίου της ποινής όσον αφορά τον ομαδικό βιασμό.

Στο κοινό μήνυμά τους, Ζέτα Δούκα και Σοφία Μπεκατώρου αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι κάθε αλλαγή νόμου που δεν λαμβάνει υπ’ όψιν του τα προβλήματα της εποχής, ποσω μάλλον μετά από ό,τι έχει συμβεί και ομολογηθεί τον τελευταίο καιρό, μας σπρώχνει σε ένα τέλμα στο οποίο γρήγορα θα βουλιάξουμε.

Παράλληλα, στέλνουν το μήνυμα ότι «τώρα είναι η στιγμή που οφείλουμε να ενώσουμε ξανά τις φωνές μας και να διεκδικήσουμε τις αλλαγές του ποινικού κώδικα που μας πηγαίνουν μπροστά και όχι πίσω ως κοινωνία, ως πολίτες , ως ανθρώπους!».

Ζέτα Δούκα και Σοφία Μπεκατώρου ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά της βίας

«Το κίνημα #metoo εξαπλώθηκε ταχύτατα σε όλη την Ελλάδα, γιατί η κοινωνία έκρυβε μια μεγάλη πληγή μέσα της. Άνθρωποι στα μήκη και πλάτη της Ελλάδας , άρχισαν να σπάνε τη σιωπή και να μιλούν, παίρνοντας κουράγιο να αντισταθούν σε κάθε μορφή κατάχρησης εξουσίας και άσκησης βίας. Αποδείχθηκε ότι πλέον η κοινωνία μας χρειάζεται εκσυγχρονισμένους νόμους, που να διαφυλάττουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αρμονική συνύπαρξη όλων μας.

Το ΟΧΙ – η μη συναίνεση- πρέπει να εισακούγεται και να μη χωράει αμφισβήτηση η αλήθεια του!
Ο ομαδικός βιασμός είναι η μέγιστη απαξίωση της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας.
Τα θύματα πρέπει να προφυλάσσονται και να μπορούν να καταθέτουν με αξιοπρέπεια.
Τα ανήλικα θύματα επιβάλλεται να αντιμετωπίζονται με την μέγιστη προσοχή και να αποφεύγεται η επανάληψη του τραύματός τους από τις αλλεπάλληλες καταθέσεις.

Κάθε μορφή βίας πρέπει να αποδοκιμάζεται από το νόμο διότι η παραγραφή κακουργημάτων της γενετήσιας αξιοπρέπειας σβήνει μόνο στα χαρτιά και όχι στην ψυχή μας.

Κάθε αλλαγή νόμου που δεν λαμβάνει υπ’ όψιν του τα προβλήματα της εποχής, ποσω μάλλον μετά από ο,τι έχει συμβεί και ομολογηθεί τον τελευταίο καιρό, μας σπρώχνει σε ένα τέλμα στο οποίο γρήγορα θα βουλιάξουμε.

Τώρα είναι η στιγμή που οφείλουμε να ενώσουμε ξανά τις φωνές μας και να διεκδικήσουμε τις αλλαγές του ποινικού κώδικα που μας πηγαίνουν μπροστά και όχι πίσω ως κοινωνία, ως πολίτες, ως ανθρώπους!

Σοφία Μπεκατώρου και Ζέτα Δούκα»

View this post on Instagram

A post shared by Sofia Bekatorou (@sofiabekatorou)

View this post on Instagram

A post shared by Zeta Douka (@zetadouka)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ζέτα Δούκα και Σοφία Μπεκατώρου: Το όχι είναι όχι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα