Έκοψα τη σοκολάτα για 4 μήνες κι αυτά είναι όσα έχω να σου πω. Και ναι, άλλαξαν πολλά!

13:14 11/3/2021 - Πηγή: iPop

Ακούγεται δύσκολο και ναι, είναι. Σταμάτησα να τρώω σοκολάτα για 4 μήνες και άλλαξαν πολλά στη ζωή μου κι αν έχει περάσει έστω και για λίγο απ’ το μυαλό σου να το κάνεις, τότε σίγουρα πρέπει να διαβάσεις την παρακάτω εμπειρία.

Η απεξάρτηση από κάθε είδους γλυκό και ειδικά από τη σοκολάτα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το πιο σημαντικό για να το κάνεις πράξη και να έχει διάρκεια είναι να το πάρεις απόφαση. Όπως και για καθετί στη ζωή σου,

έτσι κι όταν αποφασίζεις να “κόψεις” ένα τρόφιμο, θέλει πολλή θέληση, αλλιώς το εγχείρημα δεν πρόκειται να πετύχει.

Το πρώτο πράγμα, λοιπόν, που έκανα ήταν το να το πάρω απόφαση κι αφού αυτό συνέβη, σταμάτησα να τρώω σοκολάτα για 4 μήνες και ομολογουμένως τα κατάφερα αρκετά καλά, ενώ συνέβησαν και κάποιες αλλαγές στη ζωή μου που δεν τις περίμενα.

Τι άλλαξε όταν σταμάτησα να τρώω σοκολάτα για 4 μήνες;

Αδυνάτισμα

Ο κύριος λόγος που πολλοί σκέφτονται να πάρουν μια τέτοια απόφαση είναι η απώλεια βάρους και για να είμαι ειλικρινής το αδυνάτισμα ήταν μέσα στους στόχους μου, όταν πήρα αυτή την απόφαση. Ομολογουμένως, το να “κόψω” τη σοκολάτα και συνεπώς και τη ζάχαρη σε σημαντικό σημείο με βοήθησε να χάσω βάρος, γιατί ήταν κάτι περιττό στη διατροφή μου που το μόνο που μου έδινε ήταν θερμίδες, θερμίδες που δεν χρειαζόμουν. Έτσι λοιπόν, και σε συνδυασμό με μια χαμηλής έντασης σωματική άσκηση – όχι κάτι το υπερβολικό – κατάφερα να χάσω μερικά κιλά και για την ακρίβεια, έχανα γύρω στο 1 κιλό το μήνα. Κι αυτό χωρίς να ‘χω αλλάξει κάτι άλλο στη διατροφή μου.

Έλεγχος των επιθυμιών

Δεν μου άρεσε ποτέ να είμαι εξαρτημένη από άλλα πράγματα, πόσο μάλλον από άψυχα και μη υγιεινά, όπως το τσιγάρο ή τα πολλά γλυκά. Το να απεξαρτηθεί ο οργανισμός από τη σοκολάτα – και τη ζάχαρη γενικά μιας και κατά τ’ άλλα δεν την είχα στη ζωή μου – δεν ήταν εύκολο. Θέλει κόπο, προσπάθεια, θέληση, υπομονή και χρόνο, πολύ χρόνο. Ωστόσο, όταν το καταφέρνεις, το συναίσθημα είναι υπέροχο. Το φαγητό είναι απόλαυση κι αν έχεις κι εσύ αυτή την πεποίθηση, τότε ξέρεις πολύ καλά πως είναι δύσκολο να σταματήσεις να καταναλώνεις κάτι που σου αρέσει. Όμως, το να νιώθεις ότι δεν είσαι πια εξαρτημένος από αυτό είναι μοναδικό!

Φυσικά και αυτό βοήθησε και σε άλλα επίπεδα, αφού έμαθα να μην είμαι εξαρτημένη από την τροφή και κατάφερα να περιορίσω το ανθυγιεινό φαγητό πιο εύκολα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ζωής μου.

Pexels

Πιο συγκεντρωμένη σε καθετί που έκανα

Το να “κόψω” τη σοκολάτα με βοήθησε να βάλω όρια και σε άλλους τομείς, ενώ μου θύμισε πώς είναι να θέτεις αυστηρούς στόχους και να τους πετυχαίνεις. Επιπλέον, το ότι δεν είχα στο μυαλό μου την περίπτωση να φάω γλυκό δεν με αποσπούσε από τη δουλειά. Για παράδειγμα, πόσες είναι οι φορές που εκεί που κάθεσαι και δουλεύεις, διαβάζεις ή κάνεις κάτι, σκέφτεσαι αχ να είχα λίγη σοκολάτα τώρα και τσουπ σηκώνεσαι και τρως; Ε, εμένα αυτό σταμάτησε να μου συμβαίνει, δεν ζήταγε πια ο οργανισμός μου σοκολάτα, όχι από τον πρώτο μήνα, βέβαια, αλλά από ένα σημείο και μετά. Φυσικά και αυτό βοηθάει στη συγκέντρωση και στη νοητική διαύγεια, το λένε και οι επιστήμονες.

Μειώθηκαν τα σπυράκια και άλλα δερματικά προβλήματα

Από τα πιο σημαντικά που άλλαξαν ριζικά είναι ότι όλους αυτούς τους 4 μήνες που δεν έτρωγα σοκολάτα, μειώθηκαν και τα δερματικά προβλήματα που προκαλούνταν από αυτό το τρόφιμο. Η σοκολάτα ενίσχυε και ενισχύει την εμφάνιση σπυριών στο δέρμα μου, καθώς και τη φαγούρα. Όλα αυτά μειώθηκαν σημαντικά με το που σταμάτησα να την καταναλώνω κι είναι σα να άφησα το δέρμα μου να αναπνεύσει και να είναι πιο υγιές.

Και μεταξύ όλων αυτών που ανέφερα, το διάστημα που δεν έτρωγα σοκολάτα είχα καλύτερη διάθεση – σε αυτό βοήθησε και η σωματική άσκηση – και το ανοσοποιητικό μου ήταν σε καλά επίπεδα.

Και ο λόγος που ξεκίνησα να τρώω πάλι μετά από 4 μήνες; Ήρθε Καλοκαίρι! Και μπορεί στα γλυκά να μπορώ να αντισταθώ γενικά, όμως δεν ισχύει το ίδιο και με το παγωτό. Ωστόσο, η μετάβαση έγινε ομαλά κι όχι τρώγοντας όλη μέρα σοκολάτα. Ξεκίνησα με μία φορά την εβδομάδα κι έτσι ο οργανισμός μου ήταν πιο έτοιμος να δεχθεί την τροφή αυτή που είχα 4 μήνες να καταναλώσω.

Και αν με ρωτάς, ναι, αξίζει η προσπάθεια και ναι, θα το ξαναέκανα, θα “έκοβα” τη σοκολάτα ξανά και ξανά!

Έχεις σκοπό να κόψεις εντελώς τη ζάχαρη; Αυτά είναι όσα πρέπει να ξέρεις και θα σου συμβούν

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Έκοψα τη σοκολάτα για 4 μήνες κι αυτά είναι όσα έχω να σου πω. Και ναι, άλλαξαν πολλά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα