Ο Πολάκης αφαιρεί τον Γιαννόπουλο από τη θέση του Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ

20:35 28/4/2016 - Πηγή: iPop

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την παύση και την αντικατάσταση του κ. Γιαννόπουλου από τη θέση του Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Να θυμίσουμε πως η κόντρα ΚΕΕΛΠΝΟ -Υπουργείου Υγείας ξεκίνησε από την υπόθεση της τροποποιημένης από τον Αναπληρωτή Υπουργό λίστας επιτυχόντων βάσει της οποίας δόθηκε εντολή να προχωρήσει στην πρόσληψη 100 γιατρών για τις ΜΕΘ.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

«Μετά

τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιου Γιαννόπουλου που με προκλητικό τρόπο αρνήθηκε (και μάλιστα εξ ονόματος όλων των οριζόμενων από το Υπουργείο μελών του ΔΣ) να διευκολύνει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που ζήτησε τις παραιτήσεις τους, ανακοινώνεται η παύση του κ. Γιαννόπουλου από τη θέση του προέδρου και η αντικατάσταση του από τον κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, αναπληρωτή καθηγητή χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδρυτή και επί πολλά έτη πρόεδρο των Ελλήνων «Γιατρών του Κόσμου» ο οποίος από το 2007 διευθύνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών «Διεθνής Ιατρική- Διαχείριση Κρίσεων Υγείας».

Τι είχε συμβεί νωρίτερα;

Ο κ. Πολάκης ζητούσε επίμονα την παραίτηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τι είχε πει ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ;

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Θ. Γιαννόπουλος εξήγησε πως θεωρεί «άκομψο τον τρόπο που απευθύνεται κάποιος υπουργός σε άτομα, προέδρους κ.λ.π. σε εποπτευόμενους οργανισμούς» και εν συνεχεία εκτίμησε πως κατά τη γνώμη του οι παραιτήσεις ζητήθηκαν «επειδή το συμβούλιο της Τρίτης δεν κατέληξε στο να υιοθετήσει την άποψη την οποία είχε το υπουργείο».

«Αυτός ήταν και ο λόγος προφανώς ότι η πολιτική ηγεσία θέλει την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου. Καταλαβαίνετε ότι η θέση η δικιά μου, μετά από μια τέτοια πολιτική ιστορία, να φθάσω στο σημείο να παρανομώ για να κάνω τα οποιαδήποτε χατίρια, και αυτό το θέμα είναι ηθικό θέμα, είναι θέμα τιμής για μας όλους, διότι οι θέσεις αυτές είναι θέσεις τιμητικές, δεν είναι θέσεις που παίρνουμε κάποια αμοιβή, δεν πληρωνόμαστε» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ενώ κλείνοντας τη συνέντευξη του μίλησε για ποινική διάσταση του ζητήματος της παρέμβασης καθώς «έχει υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά από τον κ. Λοβέρδο, Κεγκέρογου και την κ. Χριστοφιλοπούλου και καταλαβαίνετε ότι το θέμα όλο πλέον παίρνει άλλη διάσταση και άλλη τροπή».

The post Ο Πολάκης αφαιρεί τον Γιαννόπουλο από τη θέση του Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα