Εκκενώνουν το Άουγκσμπουργκ λόγω εντοπισμού βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

13:39 25/12/2016 - Πηγή: iPop

Σχεδόν 54.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν από το πρωί της Κυριακής να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο Άουγκσμπουργκ της νότιας Γερμανίας, καθώς οι Αρχές εντόπισαν μια βρετανική βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα η εκκένωση της περιοχής ξεκίνησε νωρίς το πρωί και στην επιχείρηση συμμετέχουν περίπου 900 αστυνομικοί.

Πληροφορίες σχετικά με την βόμβα:

Έχει βάρος 1,8 τόνους και βρέθηκε στις 20 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια έργων που πραγματοποιούνταν στο κέντρο της βαυαρικής πόλης, που βρίσκεται

στα βορειοδυτικά του Μονάχου.

Οι αρχές του Άουγκσμπουργκ αποφάσισαν να καθόρισαν μια ζώνη ασφαλείας διαμέτρου 1.500 μέτρων γύρω από το σημείο όπου βρέθηκε η βόμβα και αναμένεται να την εξουδετερώσει το απόγευμα της Κυριακής.

Ο δήμαρχος του Άουγκσμπουργ, Κουρτ Γκριμπλ, απηύθυνε κάλεσμα στους κατοίκους της περιοχής να την εγκαταλείψουν οικειοθελώς για λόγους ασφαλείας και συγκεκριμένα τόνισε:

Ο καθένας να ελέγξει αν οι συγγενείς του, οι γονείς, οι φίλοι του, βρήκαν κατάλυμα έξω από τη ζώνη ασφαλείας. Να προσέχετε ο ένας τον άλλον

Τονίζουμε, ότι προσωρινά καταφύγια έχουν οργανωθεί σε σχολεία της περιοχής.

photo:Stefan Puchner/dpa via AP

The post Εκκενώνουν το Άουγκσμπουργκ λόγω εντοπισμού βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα