Εισβολή στο Καπιτώλιο: 4 ώρες χάους στις ΗΠΑ με πρωτοφανείς σκηνές και θανάτους. Και επίσημα Πρόεδρος ο Joe Biden

11:04 7/1/2021 - Πηγή: iPop

Πρωτοφανείς εικόνες στην Ουάσιγκτον με την εισβολή στο Καπιτώλιο των οπαδών του Trump να αποτελεί μαύρη σελίδα στην ιστορία των ΗΠΑ. Άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και το χάος επικράτησε λίγο πριν επικυρωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα από το Κογκρέσο.

Συγκλονιστικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στην Ουάσιγκτον την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου με τους υποστηρικτές του Trymp να εισβάλουν στη Γερουσία την ώρα που επρόκειτο να επικυρωθεί η νίκη του Joe Biden στις αμερικανικές εκλογές.

Νωρίτερα, ο Donald Trump δήλωσε πως δεν παραδέχεται την ήττα του και κάλεσε τους υποστηρικτές του να διαμαρτυρηθούν. Το αποτέλεσμα δεν ήταν άλλο από την πρωτοφανή εισβολή στο Καπιτώλιο, τον θάνατο τεσσάρων διαδηλωτών και τον τραυματισμό αρκετών αστυνομικών.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Ουάσιγκτον, μία γυναίκα πυροβολήθηκε από αστυνομικό και υπέκυψε αργότερα σε νοσοκομείο όπου διακομίστηκε, ενώ οι άλλοι τρεις θάνατοι οφείλονταν σε έκτακτα ιατρικά περιστατικά.

Protestors have entered the Capitol. pic.twitter.com/dzaDGn5MoC

— Jazmine Ulloa (@jazmineulloa) January 6, 2021

52 άτομα έχουν συλληφθεί, εκ των οποίων οι 47 συλλήψεις εξαιτίας της παραβίασης της απαγόρευσης κυκλοφορίας που επέβαλε η δήμαρχος Μιούριελ Μπάουζερ μετά τις 18:00 χθες, με τις 26 από αυτές να γίνονται στον χώρο του Καπιτωλίου. Άλλοι συνελήφθησαν επειδή οπλοφορούσαν χωρίς άδεια ή επειδή τα όπλα τους ήταν απαγορευμένα. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδιες βόμβες και ένα φορητό ψυγείο που περιείχε κοκτέιλ μολότοφ σε όχημα στον χώρο του Καπιτωλίου.

Τα μέλη της Γερουσίας και της Βουλής, αλλά και ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της χώρας φυγαδεύτηκαν για να προστατευτούν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CNN (@cnn)

Την εισβολή στο Καπιτώλιο και τα πρωτοφανή γεγονότα στις ΗΠΑ ακολούθησαν χιλιάδες αναρτήσεις με υπαίτιο τον Trump. Ο Mike Pence έκανε μια απρόσμενη ανάρτηση στο Twitter, ανεβάζοντας μια φωτογραφία του Biden και της Harris.

Από την πλευρά του ο Obama ανέφερε σε δήλωσή του «Η ιστορία δικαίως θα θυμάται τη σημερινή βία στο Καπιτώλιο, που υποκινήθηκε από έναν εν ενεργεία πρόεδρο ο οποίος συνέχισε να ψεύδεται αβάσιμα για την έκβαση νόμιμων εκλογών, σαν μια στιγμή μεγάλης ατίμωσης και ντροπής για το έθνος μας».

Αυτή τη στιγμή, οι ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων έχουν μια επιλογή που καθίσταται σαφής μπροστά στην βεβηλωμένη δημοκρατία. Μπορούν να συνεχίσουν σε αυτό το δρόμο, να συνεχίσουν να πυροδοτούν την οργή. Ή μπορούν να επιλέξουν την πραγματικότητα και να κάνουν τα πρώτα βήματα για να σβήσουν τις φλόγες. Μπορούν να επιλέξουν την Αμερική.

Here’s my statement on today’s violence at the Capitol. pic.twitter.com/jLCKo2D1Ya

— Barack Obama (@BarackObama) January 7, 2021

Και ο Bill Clinton καταδίκασε το συμβάν, λέγοντας «Αυτή η επίθεση τροφοδοτήθηκε από τέσσερα και πλέον χρόνια δηλητηριώδους πολιτικής, εσκεμμένης διασποράς παραπληροφόρησης, διχασμού (…). Το σπίρτο το άναψε ο Donald Trump».

Today we faced an unprecedented assault on our Capitol, our Constitution, and our country.
 
The assault was fueled by more than four years of poison politics spreading deliberate misinformation, sowing distrust in our system, and pitting Americans against one another.

Bill Clinton (@BillClinton) January 7, 2021

Ο Joe Biden σε ανάρτησή του στο Twitter είπε μεταξύ άλλων «Σήμερα είναι μια υπενθύμιση, μια επώδυνη, ότι η δημοκρατία είναι εύθραυστη. Για τη διατήρησή της απαιτούνται άνθρωποι καλής θέλησης, ηγέτες με το θάρρος να σηκωθούν, οι οποίοι είναι αφοσιωμένοι όχι για την επιδίωξη εξουσίας και προσωπικού ενδιαφέροντος με οποιοδήποτε κόστος, αλλά για το κοινό καλό».

Today is a reminder, a painful one, that democracy is fragile. To preserve it requires people of good will, leaders with the courage to stand up, who are devoted not to pursuit of power and personal interest at any cost, but to the common good.

Joe Biden (@JoeBiden) January 7, 2021

Μπορεί οι παραπάνω εικόνες να τάραξαν όχι μόνο την Αμερική, αλλά και όλο τον πλανήτη, όμως το Κογκρέσο επικύρωσε την εκλογή του Joe Biden ως Προέδρου των ΗΠΑ, μία ημέρα μετά την εισβολή των οπαδών του Donald Trump στο Καπιτώλιο.

WATCH: Congress affirms President-elect Joe Biden’s victory after rioting by a pro-Trump mob at the Capitol delayed proceedings https://t.co/GcpzWFyeUD pic.twitter.com/JgSAlNQaXA

CNN (@CNN) January 7, 2021

Η στιγμή της εισβολής των οπαδών του Trump στο Καπιτώλιο:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Εισβολή στο Καπιτώλιο: 4 ώρες χάους στις ΗΠΑ με πρωτοφανείς σκηνές και θανάτους. Και επίσημα Πρόεδρος ο Joe Biden εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα