Είναι οριστικό: Το Γκουαντάναμο κλείνει με απόφαση Ομπάμα (Video)

19:03 23/2/2016 - Πηγή: iPop

Κλείνει οριστικά το Γκουντάναμο στην Κούβα, σύμφωνα με απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος με αυτό τον τρόπο πραγματοποιεί αυτό που είχε υποσχεθεί.

Ποιο είναι το σχέδιο της Κυβέρνησης;

Δεκάδες κρατούμενοι θα μεταφερθούν στην αμερικανική επικράτεια και αφού περάσουν από δίκη, θα κριθεί το πόσο θα διαρκέσει και εάν θα υπάρξει παραπάνω κράτηση. Όσοι δεν κριθούν ότι δικαιολογείται η κράτησή τους, θα είναι ελεύθεροι.

30 με 60 κρατούμενοι που δεν είναι απειλή θα μετακινηθούν σε άλλες χώρες. Το Κογκρέσο θα αναλάβει από εδώ και στο εξής την τροποποίηση του νόμου. Η Κυβέρνηση ελπίζει πως το

Κογκρέσο θα συναινέσει και θα συνεργαστεί με σκοπό να μεταφερθούν μέχρι το τέλος του έτους όλοι οι κρατούμενοι.

13 είναι οι υποψήφιες τοποθεσίες, όπου θα μετακινηθούν οι κρατούμενοι. Η μεταφορά τους αναμένεται πως θα εξοικονομήσει 65-85 εκατ. δολάρια κάθε έτος. Για να λειτουργεί το Γκουαντάναμο απαιτούνται 445 εκατ. δολάρια κάθε χρόνο.

President Obama on his plan to close the prison at Guantanamo BayBREAKING: Watch President Obama announce his plan to close the prison at Guantanamo Bay → go.wh.gov/8sxXiM

Δημοσιεύτηκε από The White House στις Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

Τι είπε ο Πρόεδρος Ομπάμα;

«Όλοι έχουν αναγνωρίσει ότι το Γκουαντάναμο πρέπει να κλείσει. Η ύπαρξη αυτής της φυλακής βλάπτει τη χώρα μας. Λειτουργεί με τρόπο «αντιπαραγωγικό» ως προς τη συνεργασία που θέλουν να έχουν οι ΗΠΑ με άλλα κράτη. Το να διατηρούμε ανοιχτή τη φυλακή αυτή, αντιτίθεται στις αρχές μας».

Στην συνέχεια έκανε έκκληση: «Αφήστε μας να κάνουμε το σωστό για την Αμερική, αφήστε μας να κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο. Δεν επιιθυμώ να αφήσω αυτό το κεφάλαιο για τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Το σχέδιο δήλωσε πως έχει την πλήρη στήριξή του και τόνισε πως είναι «το σωστό που πρέπει να γίνει για την ασφάλειά μας, αλλά επίσης θα εξοικονομήσουμε και χρήματα».

Photo: washingtonpost.com

The post Είναι οριστικό: Το Γκουαντάναμο κλείνει με απόφαση Ομπάμα (Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα