Νομοσχέδιο για την διαφάνεια στον χρηματοπιστωτικό τομέα μετά την υπόθεση Μαυρίκου

18:16 23/2/2016 - Πηγή: iPop

Μετά το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει με τον εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» , Π. Μαυρίκο και τους Π. Μουσά και Χ. Φράγκου, η Κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο για την διαφάνεια στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Ο Γιάννης Δραγασάκης έκανε έκκληση προς τις τράπεζες και τους άλλους φορείς του χρηματοπιστωτικού τομέα «να αναρτούν δημόσια όλες τις δαπάνες τους για χορηγίες και διαφημίσεις μέχρι το επίπεδο του τελικού αποδέκτη».

Πρόσθεσε

μάλιστα πως «η Κυβέρνηση προχωρά με ταχείς ρυθμούς στη σύνταξη σχεδίου νόμου που θα προάγει τη διαφάνεια και τη διαύγεια στο χρηματοπιστωτικό τομέα».

Θυμίζουμε πως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας μετέβη το μεσημέρι της Τρίτης ο εκδότης της εφημερίδας Ακρόπολης, Π. Μαυρίκος, με τον συνήγορό του Αλέξη Κούγια, αλλά και τους Παναγιώτη Μουσά και Χρήστο Φράγκου. Στους τρεις άνδρες που κατηγορούνται για την υπόθεση εκβιασμών σε βάρος πολίτη υποβλήθηκε δίωξη για κακούργημα.

Οι τρεις κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία και δωροδοκία, ενώ αξίζει να τονιστεί πως ο εκδότης της εφημερίδας Ακρόπολη είναι αντιμέτωπος και με τη παράβαση του νόμου περί όπλων.

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Νομοσχέδιο για την διαφάνεια στον χρηματοπιστωτικό τομέα μετά την υπόθεση Μαυρίκου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα