Είναι normal οι σεξουαλικές φαντασιώσεις σου;

23:45 6/11/2014 - Πηγή: iPop

Αν απελευθερώσεις τη σεξουαλική σου φαντασία και ξεχάσεις κοινωνικές αναστολές, τότε μπορεί να οδηγηθείς σε περίεργα μονοπάτια… Τι, όμως, θεωρείται normal και τι όχι; Έρευνα δείχνει ότι το να φαντασιώνεσαι ότι κάνεις σεξ με δύο γυναίκες θεωρείται normal, ενώ για παράδειγμα το να θες να κάνεις σεξ με μια πόρνη δεν είναι.

Ερευνητές στο Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο en Santé Mentale de Montréal και Institut-Philippe Pinel de Montréal, συνδεδεμένο με το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, ορίζουν επιστημονικά την σεξουαλική ανωμαλία για πρώτη φορά.

Παρά το γεγονός ότι πολλές θεωρίες αναφέρονται σε παρεκκλίνουσες σεξουαλικές φαντασιώσεις, η επιστημονική βιβλιογραφία δεν περιγράφει τι πραγματικά είναι αυτοί οι τύποι φαντασιώσεων, λένε οι επιστήμονες.

«Κλινικά, ξέρουμε τι είναι οι παθολογικές σεξουαλικές φαντασιώσεις: Περιλαμβάνουν άτομα που δεν συναινούν, προκαλούν πόνο ή είναι απολύτως απαραίτητες για να προκληθεί ικανοποίηση», δήλωσε ο Christian Joyal, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

Αλλά πέρα από αυτό, ποιες ακριβώς ονομάζονται ανώμαλες σεξουαλικές φαντασιώσεις; Στη μελέτη συμμετείχαν 1.517 ενήλικες από το Κεμπέκ – 799 άνδρες και 718 γυναίκες με μέση ηλικία 30 ετών – οι οποίοι συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο που περιγράφει σεξουαλικές φαντασιώσεις τους, καθώς και περιγραφή της αγαπημένης τους φαντασίωση λεπτομερώς.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι σεξουαλικές φαντασιώσεις ποικίλουν μεταξύ του γενικού πληθυσμού. Ωστόσο, κάποιες φαντασιώσεις συναντιούνται στατιστικώς σπάνια, όπως το να κάνει κάποιος σεξ με παιδί ή ζώο. Το normal ή το ανώμαλο εξαρτάται από το πόσο συχνά εμφανίζεται στατιστικά και πόσο κοινά αναφέρεται ότι κάτι διεγείρει σεξουαλικά το άτομο.

Συνηθισμένες φαντασιώσεις για τις γυναίκες είναι να νιώθουν θύματα (δέσιμο ή εξαναγκασμός σε σεξ). Για τους άνδρες η εμπλοκή ενός τρίτου προσώπου και η σκέψη μιας εξωσυζυγικής σχέσης είναι συχνή, ενώ δεν λείπουν οι πιο «εξεζητημένες»: η σύντροφός τους να κάνει σεξ με κάποιον άλλο ή ομοφυλοφιλικές εμπειρίες.

Επιστροφή στην αρχική σελίδαΕπιστροφή στην κατηγορία

The post Είναι normal οι σεξουαλικές φαντασιώσεις σου; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα