Είναι γεγονός! Γυναίκες αναλαμβάνουν τα μισά υπουργεία της Ολλανδίας στη νέα κυβέρνηση

14:03 3/1/2022 - Πηγή: iPop

Φαίνεται πως το 2022 ξεκίνησε με μία σπουδαία είδηση! Γυναίκες πρόκειται να αναλάβουν τα 14 από τα 29 υπουργεία της Ολλανδίας, στην τέταρτη κυβέρνηση υπό τον Mark Rutte. Η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί στις 10 Ιανουαρίου.

Έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις- που ήταν οι μεγαλύτερες σε διάρκεια στην ιστορία της Ολλανδίας- για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, τα τέσσερα κόμματα που συνέθεταν και την προηγούμενη κατέληξαν τελικά σε συμφωνία τον Δεκέμβριο, δίνοντας στον πρωθυπουργό Mark

Rutte μια τέταρτη θητεία στην εξουσία.

Η Γερμανία γράφει ιστορία! Για πρώτη φορά ίσος αριθμός γυναικών και ανδρών στην κυβέρνηση

Γυναίκες στη νέα κυβέρνηση της Ολλανδίας: Ποια υπουργεία αναλαμβάνουν;

Χθες, μάλιστα, 2/1,νακοινώθηκαν και οι υπουργοί που θα συνθέτουν τη νέα κυβέρνηση. Για πρώτη φορά 14 από τους 29 υπουργούς και υφυπουργούς θα είναι γυναίκες!

Η Dilan Yesilgoz-Zegerius, γεννημένη στην Άγκυρα, πρόκειται να γίνει υπουργός Δικαιοσύνης και Ασφάλειας. Η 43χρονη, η οποία ήρθε στην Ολλανδία ως κορίτσι, προτάθηκε από το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία (VVD), στο οποίο ανήκει και ο Mark Rutte.

Οι γυναίκες ηρωίδες του 2021 και οι συγκλονιστικές ιστορίες τους

Η σημερινή υπουργός Εσωτερικών, Kajsa Ollongren, θα γίνει η νέα υπουργός Άμυνας. Ο προηγούμενος υπουργός Οικονομικών και ηγέτης της κεντροδεξιάς Wopke Hoekstra, γνωστός για την επιθετική στάση του στις δαπάνες, θα γίνει υπουργός Εξωτερικών. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών Sigrid Kaag θα τον αντικαταστήσει στο έντυπο του δημοσίου.

Ο διορισμός του υπουργού Οικονομικών παρακολουθείται στενά καθώς η Ολλανδία θεωρείται ως ένα από τα «οικονομικά τέσσερα» κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί με την Αυστρία, τη Δανία και τη Σουηδία που συγκρούονται με άλλα έθνη σχετικά με τον προϋπολογισμό της ΕΕ.

Η αραβόφωνη πρώην διπλωμάτης, η Kaag είναι το σπάνιο παράδειγμα Ολλανδού πολιτικού που ήταν πιο γνωστή στο εξωτερικό παρά στο εσωτερικό.

Υπηρέτησε ως ειδική συντονίστρια των Ηνωμένων Εθνών για τον Λίβανο το 2015-2017 και πριν από αυτό ήταν επικεφαλής μιας ομάδας του ΟΗΕ που επέβλεπε την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας.

Να σου συστήσουμε την Lina Axelsson Kihlblom! Η πρώτη trans υπουργός στην ιστορία της Σουηδίας

Ο Ernst Kuipers, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη μεταφορά ασθενών με κορονοϊό σε όλη τη χώρα, θα αντικαταστήσει τον Hugo de Jonge στη θέση του υπουργού Υγείας.

Τα μέλη της νέας κυβέρνησης συμφώνησαν να επενδύσουν δισεκατομμύρια στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής και να μεταρρυθμίσουν τη στεγαστική και κοινωνική πολιτική.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Είναι γεγονός! Γυναίκες αναλαμβάνουν τα μισά υπουργεία της Ολλανδίας στη νέα κυβέρνηση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα