Είναι επίσημο! Παράταση των συνοριακών ελέγχων στη Σένγκεν ζητούν Γερμανία-Γαλλία

17:29 2/5/2016 - Πηγή: iPop

Την επέκταση των συνοριακών ελέγχων των οποίων έχουν επιβληθεί από ορισμένες χώρες μέσα στη Ζώνη Σένγκεν ζητούν επίσημα πλέον με σχετική τους επιστολή την οποία απέστειλαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Γερμανία αλλά και Γαλλία.

Την ίδια στιγμή υπέρ της επέκτασης των ελέγχων τάσσονται και η Αυστρία, η Σουηδία, η Δανία και το Βέλγιο.

Να σημειώσουμε πως οι έκτακτοι έλεγχοι έχουν επιβληθεί λόγω των ανεξέλεγκτων προσφυγικών ροών. Παράλληλα, αυξήθηκαν και λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Πόλη του Φωτός

που πάγωσαν την Ευρώπη.

Μάλιστα, οι έλεγχοι έχουν προγραμματισθεί να εκπνεύσουν στις 12 Μαΐου, όμως, η Επιτροπή έχει το δικαίωμα να επιτρέψει την παράτασή τους μέχρι και δύο έτη.

Αξίζει να τονισθεί πως όπως τονίζει το πρακτορείο Reuters, αξιωματούχος της Κομισιόν επισήμανε πως οι Βρυξέλλες φαίνονται να κλείνουν προς το να δεχτούν το αίτημα των έξι χωρών και επιθυμούν να δώσουν το «πράσινο φως» σχετικά με την επέκταση των έκτακτων ελέγχων για έξι μήνες, δηλαδή έως τα μέσα Νοεμβρίου.

Ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας Καγκελαρίου τόνισε σχετικά με το θέμα:

Δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν, ο οποίος έχει παρακολουθήσει τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών, η κοινή επιστολή κάποιων κρατών-μελών με πρωτοβουλία και του Βερολίνου

Από την πλευρά του η υπουργός Μετανάστευσης της Δανίας ο οποίος συνυπογράφει την επιστολή προς την Κομισιόν, επισήμανε σε ανακοίνωσή της πως «έχει χάσει πίστη στα μέτρα που έχουν λάβει οι Βρυξέλλες ώστε να φυλάξουν τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.» και τόνισε:

«Διατηρούμε το δικαίωμα να προστατεύουμε τον εαυτό μας».

The post Είναι επίσημο! Παράταση των συνοριακών ελέγχων στη Σένγκεν ζητούν Γερμανία-Γαλλία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα