Με τα βλέμματα στραμμένα στο κρίσιμο Eurogroup- Στενεύει ο κλοιός για την Ελλάδα

15:53 2/5/2016 - Πηγή: iPop

Μόλις μια εβδομάδα απέμεινε πριν από το κρίσιμο Εurogroup της 9ης Μαΐου και η ελληνική Κυβέρνηση βρίσκεται επί ποδός. Την ίδια στιγμή ανοιχτό παραμένει το ζήτημα του μηχανισμού ενεργοποίησης του εφεδρικού πακέτου, ενώ καθοριστικές φαίνεται να είναι οι διαβουλεύσεις των επόμενων ημερών.

Τι συμβαίνει με το εφεδρικό πακέτο μέτρων;

Το ζητούμενο για τους δανειστείς είναι το να συμφωνηθεί σε τεχνικό επίπεδο μέσα στην εβδομάδα τι εφεδρικό πακέτο. Σύμφωνα με όσα έχουν μέχρι στιγμής σημειωθεί το εν λόγω

πακέτο αναμένεται να υλοποιηθεί εάν δεν επιτευχθεί ο στόχος επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,5% του ΑΕΠ ετησίως από το 2018 και μετέπειτα.

Αναβρασμός στην Κυβέρνηση:

Μεγάλη δοκιμασία για την Κυβέρνηση είναι η ψήφιση του ασφαλιστικού- φορολογικού νομοσχεδίου. Κυβερνητικές πηγές μάλιστα τονίζουν πως δεν τίθεται ζήτημα Κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Τι γίνεται με το ενδεχόμενο εκλογών;

Οι φήμες φουντώνουν όλο και περισσότερο καθώς δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για άμεση συμφωνία με το ΔΝΤ.

Να θυμίσουμε πως το σενάριο των εκλογών έχει απασχολήσει, εξάλλου, και το διεθνή Τύπο, με ορισμένα Μέσα να θεωρούν κιόλας τις εκλογές κάτι αναπόφευκτο.

Παράλληλα, άγνωστο παραμένει το εάν τελικά θα έχει επιτευχθεί συμφωνία μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας, καθώς το ΔΝΤ εμμένει στα προληπτικά μέτρα και η Αθήνα επιμένει στο ότι δεν μπορεί να τα θεσμοθετήσει με νόμο, ενώ ο αυτόματος μηχανισμός που έχει προτείνει δεν έχει λάβει τη συγκατάθεση των Θεσμών.

Τι δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας;

Ο Πρωθυπουργός ανήμερα του Πάσχα σημείωσε πως τα δύσκολα μένουν πίσω και πρόσθεσε πως «η Ελλάδα περνάει σε μια καινούργια εποχή, με όραμα για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο και το λαό, αλλά και με τις αξίες της αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

photo:Aris Oikonomou / SOOC

The post Με τα βλέμματα στραμμένα στο κρίσιμο Eurogroup- Στενεύει ο κλοιός για την Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα