Είμαστε γυναίκες όχι σκλάβες – Το γυναικείο σώμα στις διαφημίσεις (video)

17:34 22/1/2016 - Πηγή: iPop

Ένα video γροθιά στο στομάχι για τον τρόπο που απεικονίζεται το γυναικείο σώμα στις διαφημίσεις κάνει το γύρο του διαδικτύου, επιχειρώντας να καταγγείλει την σεξιστική αντίληψη που δείχνουν οι διαφημιστές απέναντι στις γυναίκες.

Με τίτλο Women Not Slaves – Γυναίκες Όχι Σκλάβες, το παρακάτω video δημιουργήθηκε, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το καταναλωτικό κοινό, για τον τρόπο που συνήθως απεικονίζονται οι γυναίκες στις διαφημίσεις,

στα περιοδικά και στην τηλεόραση.

Με καυστικό τρόπο και χιουμοριστικό ύφος, γυναίκες κρατώντας φωτογραφίες από σύγχρονες διαφημιστικές καμπάνιες, σχολιάζουν το πως το γυναικείο σώμα προβάλλεται ως αντικείμενο στις διαφημίσεις.

Μια όμορφη σκλάβα, μια χαζή νοικοκυρά, μια μισόγυμνη diva με σφιγμένα χείλη και μια τσάντα ανάμεσα στα πόδια της. Όλες αυτές είναι εικόνες κατασκευασμένες που επιχειρούν να μειώσουν την εικόνα των γυναικών, προβάλλοντας το σώμα τους ως απλό αντικείμενο, άψυχο και δίχως πνευματική υπόσταση.

Σε μικρότερο βαθμό το ίδιο ισχύει και για τους άντρες, όμως οι διαφημιστές επιλέγουν να δίνουν στις διαφημίσεις, έμφαση στο αντρικό πρόσωπο, διαιωνίζοντας τα στερεότυπα περί της αρρενωπής ανδρικής παρουσίας.

Ο σεξιστικός τρόπος με τον οποίο προσεγγίζεται η εικόνα της γυναίκας, προκειμένου να διαφημιστούν κάθε λογής προϊόντα, από αρώματα και ρούχα, μέχρι αυτοκίνητα και απορρυπαντικά, δεν αποτελεί φυσικά καινοτομία, καθώς διαχρονικά η γυναίκα και ιδιαίτερα το γυναικείο σώμα, προβάλλεται σαν μια άψυχη κούκλα, που απλώς πλαισιώνει τα διαφημιζόμενα καταναλωτικά αγαθά.

Οι αντιδράσεις διαφόρων ομάδων γύρω από την προστασία της γυναικείας εικόνας, όπως αυτή προωθείται από τις διαφημίσεις είναι πολλές και η εκστρατεία We Are #WomenNotObjects, αποτελεί μία ακόμα έκφανση αυτών….

The post Είμαστε γυναίκες όχι σκλάβες – Το γυναικείο σώμα στις διαφημίσεις (video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα