Ανάκληση οδηγίας του Obama για τους διεμφυλικούς από τον Trump

12:19 23/2/2017 - Πηγή: iPop

Οδηγία, η οποία αφορά τους διεμφυλικούς μαθητές στα σχολεία, την οποία είχε εισάγει ο Barack Obama φαίνεται πως ανακάλεσε ο Donald Trump. Η οδηγία αυτή όριζε ότι οι διεμφυλικοί μαθητές είχαν το δικαίωμα να επιλέξουν την τουαλέτα που θα χρησιμοποιήσουν, ανάλογα με το φύλο με το οποίο αυτοπροσδιορίζονται και όχι αυτό με το οποίο γεννήθηκαν.

Ο Barack Obama

είχε εκδώσει τη σχετική οδηγία προς τα δημόσια σχολεία των ΗΠΑ. Εάν τα δημόσια σχολεία δεν έκαναν δεκτή την εφαρμογή της οδηγίας του Λευκού Οίκου, θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο διακοπής της ομοσπονδιακής χρηματοδότησής τους.

Οι διεμφυλικοί είχαν χαιρετίσει αυτήν την απόφαση, καθώς όπως είπαν αποτελούσε μεγάλη εξέλιξη για την διαιώνιση των δικαιωμάτων τους, απόφαση την οποία, όμως, δεν πρόλαβαν να χαρούν, αφού ο Trump την ανακάλεσε, ενώ η εφαρμογή της είχε ανασταλεί από ομοσπονδιακό δικαστή.

Ο δικαστής φαίνεται, πως είχε δηλώσει ότι τόσο οι πολιτείες όσο και τα δημόσια σχολεία θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τη λήψη αποφάσεων στο θέμα των διεμφυλικών, χωρίς την εμπλοκή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εκπαίδευσης των ΗΠΑ έχουν αναλάβει την μελέτη των νομικών ζητημάτων, τα οποία έχουν προκύψει σε αυτήν την υπόθεση, σύμφωνα, μάλιστα, με τη νέα προεδρική οδηγία, η οποία αναμένεται να σταλεί στα δημόσια σχολεία σε ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια.

Η κίνηση του Trump, αναμένεται να ρίξει λάδι στη φωτιά και να μεγαλώσει την ήδη υπάρχουσα ένταση μεταξύ των Αμερικανών, οι οποίοι έχουν χωριστεί στη μέση, με την μια πλευρά να τίθεται υπέρ της απόφασης ανάκλησης και την άλλη κατά αυτής.

Αποτέλεσμα αυτής της κόντρας είναι το γενονός ότι ήδη έχουν ξεχυθεί στους δρόμους περίπου 200 διαδηλωτές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Λευκό Οίκο, κρατώντας σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου και φωνάζοντας συνθήματα: «Όχι στο μίσος, όχι στο φόβο. Οι διεμφυλικοί μαθητές είναι ευπρόσδεκτοι εδώ», διαδηλώντας ενάντια στην πρόταση που παρουσιάζει ο Trump.

Photo: REUTERS/Jonathan Ernst

The post Ανάκληση οδηγίας του Obama για τους διεμφυλικούς από τον Trump appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα