Είδηση ελπίδας, για εκατομμύρια συνανθρώπους μας: Έρχεται η θεραπεία της φαλάκρας! (Pics/Vid)

16:49 14/5/2017 - Πηγή: iPop

Ναι αυτή είναι είδηση, που περιμένουν πως και πως εκατομμύρια άντρες σε όλο τον κόσμο που πάσχουν από αλωπεκία και περιμένουν πως και πως τις χαρμόσυνες ειδήσεις για το πρόβλημά τους.

Τα πολύ θετικά αυτά νέα έρχονται από τις ΗΠΑ, εκεί όπου ερευνητές ανακάλυψαν πως ο λόγος που χάνει κάποιος τα μαλλιά του λόγω αλωπεκίας, είναι πως ο οργανισμός του σταματά να παράγει

μια ορμόνη.

Πιο συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Κέντρο UT SOUTHWESTERN του πανεπιστημίου του Τέξας, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μια πρωτεΐνη, που ονομάζεται “KROX20”, είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των τριχών.

Στην πραγματικότητα αυτή η ανακάλυψη έγινε τυχαία καθώς οι επιστήμονες μελετούσαν το ρόλο της πρωτεΐνης “KROX20” στον σχηματισμό όγκων, ωστόσο το αποτέλεσμα της έρευνας τους οδήγησε στο συμπέρασμα πως η έλλειψη της συγκεκριμένης πρωτεϊνης οδηγεί στο πέσιμο των μαλλιών.

Οι επιστήμονες τώρα προσπαθούν να κατανοήσουν γιατί το σώμα μας παύει να παράγει τη συγκεκριμένη πρωτεΐνη και πιστεύουν ότι αυτή η έρευνα θα τους οδηγήσει στην ανάπτυξη μιας κρέμας ή μιας αλοιφής για τη θεραπεία της φαλάκρας!

Vid/Πηγή: NowThisFuture/facebook

The post Είδηση ελπίδας, για εκατομμύρια συνανθρώπους μας: Έρχεται η θεραπεία της φαλάκρας! (Pics/Vid) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα