Macron: Η Ευρώπη και ο κόσμος χρειάζονται μια ισχυρή Γαλλία (Vid)

15:46 14/5/2017 - Πηγή: iPop

Μήνυμα ενότητας απηύθυνε κατά την πρώτη του ομιλία ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, ο οποίος παρέλαβε σήμερα σε τελετή στο Μέγαρο Ηλυσίων την προεδρία από τον Francoise Hollande.

«Πρέπει να ξεπεραστούν η διχόνοια και οι διαχωρισμοί που υπάρχουν σήμερα στην κοινωνία μας» τόνισε απευθυνόμενος στο γαλλικό λαό ο Macron, δίνοντας τη γραμμή όσον αφορά την κοινωνική πολιτική που θα ακολουθήσει η χώρα υπό την προεδρία του.

«Πρέπει να εργαστούμε για μια ισχυρή Γαλλία,

που μιλάει δυνατά για την ελευθερία και την αλληλεγγύη. Αυτή τη Γαλλία χρειάζεται η Ευρώπη και ο υπόλοιπος κόσμος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η τελετή παράδοσης, παραλαβής έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με την παρουσία των αστυνομικών να είναι έντονη σε ολόκληρη τη γαλλική πρωτεύουσα. Μάλιστα γύρω από το Μέγαρο των Ηλυσίων, απαγορευόταν η κυκλοφορία οχημάτων ενώ υπήρχαν αν μερικά μέτρα σημεία ελέγχου από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Emmanuel Macron inaugurated as France's youngest ever president, taking over from Francois Hollande #Macron pic.twitter.com/9OB3jHJBRq

AFP news agency (@AFP) May 14, 2017

Πηγή: ΑΜΠΕ,afp.com, liberatiom.fr

The post Macron: Η Ευρώπη και ο κόσμος χρειάζονται μια ισχυρή Γαλλία (Vid) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα