Έχεις μείνει με 5 τρίχες; Μάθε γιατί και πως θα αποκτήσεις πλούσια μαλλιά!

07:29 16/10/2014 - Πηγή: iPop

Νιώθεις πως έχεις μείνει με 5 τρίχες στο κεφάλι σου; Έχεις καταλάβει πως η τρίχα σου έχει λεπτύνει; Μάλλον κάτι κάνεις λάθος..

Τα σημάδια είναι αρκετά απλά, βρίσκεις περισσότερες τρίχες από το φυσιολογικό στη βούρτσα σου και το λαστιχάκι σου χρειάζεται μία ή δύο επιπλέον στροφές για να κρατήσει σφιχτά την αλογοουρά σου. Αλλά το ερώτημα παραμένει: Γιατί συμβαίνει αυτό το κακό σε σένα; You’re

Δεν προσλαμβάνεις τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά

Αν ακολουθείς κάποια δίαιτα, η οποία δεν περιλαμβάνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, ωμέγα-3

λιπαρά οξέα, βιταμίνη Β, σίδηρο, βιοτίνη, τα μαλλιά σου θα έχουν φυσικά λιγότερη ακεραιότητα. Η κακή διατροφή συμβάλλει σε πολλά δεινά στο σώμα! Οπότε η λύση είναι είτε να τρως σωστά είτε να πάρεις πολυβιταμίνες οι οποίες αποσκοπούν στην ενίσχυση των μαλλιών.

Έχεις αλλεργική αντίδραση

Οι αλλεργίες μπορούν να εκδηλωθούν μ ένα σωρό παράξενους τρόπους μέσα τους οποίους είναι και η αραίωση των μαλλιών. Μια αλλεργική αντίδραση θα προκαλέσει συστολή στα τριχοειδή αγγεία με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί η ροή του αίματος στη βάση του θύλακα. Αρχικά θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό για να κάνετε ένα αλλεργικό τεστ και στη πορεία να αφαιρέσεις από την καθημερινότητα σου το αλλεργιογόνο.

Χρησιμοποιείς πολλά μηχανήματα στυλιζαρισματός

Η θερμότητα καταστρέφει την τρίχα σου! Έτσι, αν χρησιμοποιείς το πιστολάκι σου για να στεγνώσεις τα μαλλιά σου, το ψαλίδι ισιώματος για να τα ισιώσεις και κατευθείαν τη μασιά για μπούκλες για να δώσεις κίνηση στις άκρες…. Είναι φυσιολογικό οι τρίχες σου να αδυνατίζουν και να είναι πιο εύθραυστες! Η λύση; Να βάλεις μέτρο στην χρήση και στη θερμοκρασία! Μπορείς να ισιώσεις τα μαλλιά σου και στους μισούς βαθμούς και φυσικά να χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν για προστασία από τη θερμότητα!

Τα ωοθυλάκια είναι φραγμένα

Και όμως οι πόροι μπορούν να φράξουν από όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιείς. Η συσσώρευση από τα προϊόντα για τα μαλλιά, τα φυσικά έλαια, και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος μπορεί να δημιουργήσει ένα νοσηρό περιβάλλον που προκαλεί τα μαλλιά να μεγαλώνουν αδύναμα και λεπτά. Δοκίμασε ένα σαμπουάν καθαρισμού κάθε δύο ή τρεις εβδομάδες για βαθύ καθαρισμό και θα δεις διαφορά!

Οι ορμόνες σου έχουν τρελαθεί

Η αραίωση των μαλλιών μπορεί να είναι σημάδι υποθυρεοειδισμού ή της έναρξης της εμμηνόπαυσης. Καλό θα ήταν να κάνεις ορμονικές εξετάσεις για να δεις αν αυτή είναι η αιτία που προκαλεί την απώλεια των μαλλιών σου.

The post Έχεις μείνει με 5 τρίχες; Μάθε γιατί και πως θα αποκτήσεις πλούσια μαλλιά! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα