Διορθώσεις στο ασφαλιστικό δια στόματος Κατρούγκαλου

11:56 25/1/2016 - Πηγή: iPop

Την ώρα που η χώρα καταρρέει και οι αγρότες έχουν κλείσει τους δρόμους ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε άρθρο του, εστιάζει σε νέες διορθώσεις που αναμένεται να γίνουν στο ασφαλιστικό.

«Η κυβέρνηση στοχεύει σε μεταρρυθμίσεις» τονίζει ο κ. Κατρούγκαλος στο άρθρο του που δημοσιεύθηκε στη «Ναυτεμπορική» και φέρει τον τίτλο: «Όχι πια μόνον οι μισθωτοί, όχι πλέον οι φτωχότεροι».

Όπως επισημαίνει ο υπουργός Εργασίας:

Η μεταρρύθμιση αυτή δεν αυξάνει τα ισχύοντα ποσοστά αναπλήρωσης, αλλά υπολογίζει τις εισφορές στη βάση του πραγματικού εισοδήματος,

σε εκτέλεση των βασικών αρχών του νόμου, που είναι και θεμελιώδεις αρχές της Αριστεράς, Ισότητα και κοινωνική Δικαιοσύνη

Και στη συνέχεια επιβεβαιώνει: «Το νέο σύστημα είναι κοινωνικά μεροληπτικό υπέρ των αδύναμων, με έντονα στοιχεία αναδιανομής. Όσοι έχουν εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι της μεταρρύθμισης και αυτό αφορά και στις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών. Οι δικαιότεροι κανόνες επιδέχονται διόρθωση για να μην καταλήγουν σε ανεπιεική αποτελέσματα».

«Για τον σκοπό αυτό το Υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τις ενώσεις των ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων θα πάρει τα αναγκαία μέτρα. Ήδη προσανατολιζόμαστε στο στο να επεκτείνουμε και στους νέους επιστήμονες την ειδική κατώτερη ασφαλιστική κλάση που προβλέπεται για τους αγρότες και με τους ίδιους συντελεστές» επισημαίνει.

Κλείνοντας τα λεγόμενα του αναφέρεται σ΄έναν κόφτη που αναμένεται να μπει στην επιβάρυνση ο οποίος σημειώνει ότι θα είναι: «Κλιμακούμενος ανά εισοδηματική κατηγορία, ούτως ώστε να συνεχίσει να επιτυγχάνεται η αναδιανεμητική λειτουργία του νέου συστήματος χωρίς αδικίες και ανεπιεική αποτελέσματα».

The post Διορθώσεις στο ασφαλιστικό δια στόματος Κατρούγκαλου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα