Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Ένοχος για κατάχρηση σε ασέλγεια- Αθώος για τον βιασμό

19:26 14/6/2022 - Πηγή: iPop

Δεν ακολουθήθηκε η εισαγγελική πρόταση. Ένοχος ο προπονητής ιστιοπλοΐας, σύμφωνα με το δικαστήριο, για κατάχρηση σε ασέλγεια ανήλικης αθλήτριας, αλλά αθώος για βιασμό.

Ειδικότερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε και ανακοίνωσε την ενοχή του 39χρονου προπονητή ιστιοπλοΐας για κατάχρηση σε ασέλγεια της ανήλικης αθλήτριας του το 2011. Όμως, ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος για την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση.

Η απόφαση για τη δεύτερη κατηγορία ελήφθη κατά πλειοψηφία, με τρία άτομα να κρίνουν πως είναι ένοχος και για αυτή, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος.

Αυτό σημαίνει πως το δικαστήριο δεν υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος είχε προτείνει την ενοχή του κατηγορουμένου για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση, ζητώντας την απαλλαγή του για την αποπλάνηση λόγω απορρόφησης από το βαρύτερο αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια.

Ο εισαγγελέας είχε μιλήσει για «θρασύτατες και απάνθρωπες πράξεις» από την πλευρά του 39χρονου σε βάρος ενός παιδιού και είχε τονίσει πως οι πράξεις του ξεκίνησαν όταν η καταγγέλλουσα ήταν 9 ετών και τελείωσαν την τετάρτη Δημοτικού.

Το παραπάνω βάρος της καταγγέλλουσας δημιούργησε κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε ο κατηγορούμενος με το πρόσχημα να την “ξεκλειδώσει” να θέσει σε εφαρμογή το εγκληματικό του σχέδιο, καταχρώμενος την ιδιότητά του και την εμπιστοσύνη που είχαν στο πρόσωπό του οι γονείς, επιδιώκοντας να συνδεθεί μαζί της συναισθηματικά απευθύνοντας της φράσεις όπως “τι ωραίο κορμάκι έχεις”… Μέχρι το 2011 οι λεκτικές εκφράσεις που μετουσιώθηκαν σε φιλί, μετουσιώθηκαν σε γενετήσιες πράξεις, θωπείες και άλλα, παρ’ όλο που ο κατηγορούμενος αντιλαμβανόταν το παράνομο των πράξεων του. Ο προπονητής, από το 2010, ασκώντας σωματική βία, ανάγκασε την καταγγέλλουσα σε σειρά πράξεων για τις οποίες ο 39χρονος δεν έδειξε καμία μεταμέλεια

Θυμίζουμε ότι ο 39χρονος προπονητής στην απολογία του είχε κάνει λόγο για σχέση και έρωτα με την 12χρονη, τότε αθλήτρια, λέγοντας πως ήθελε να την παντρευτεί και όλα αυτά τα γνώριζαν οι γονείς της.

Συναθλήτρια της Αμαλίας είχε πει στην δική της κατάθεση πως δεν θεωρεί ότι υπήρξε βιασμός, ενώ είχε αναφέρει ότι θεωρεί πως η ανήλικη ήταν ερωτευμένη με τον προπονητή της.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Ένοχος για κατάχρηση σε ασέλγεια- Αθώος για τον βιασμό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα