Δίκη Χρυσής Αυγής: «Πολιτικά κίνητρα πίσω από την επίθεση στο Πέραμα»

15:23 29/11/2016 - Πηγή: iPop

Αιχμές πως η επίθεση στο Πέραμα που πραγματοποιήθηκε κατά μελών του ΠΑΜΕ είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση άφησε ο πολιτικώς ενάγων, Μιχ. Βαξεβάνης, ο οποίος κατέθεσε στη δίκη της Χρυσής Αυγής την Τρίτη. Ο Μιχάλης Βαξεβάνης επίσης, έκανε λόγο για «πολιτικά κίνητρα.

Ο

πολιτικώς ενάγων κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του περιέγραψε την επίθεση που δέχθηκαν από χρυσαυγίτες και κατονόμασε τουλάχιστον τρεις δράστες.

Όπως εξήγησε, στόχος ήταν ο Σωτ. Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, ενώ όταν απάντησε σε ερώτηση του εισαγγελέα της έδρας αν η επίθεση είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση, δήλωσε: «Όταν τον βλέπουν ξαπλωμένο, και βλέπουν πώς είναι, όταν είναι τσουβάλι, δεν μπορούν να γνωρίζουν αν έχει καταλήξει, ή όχι».

«Κάποιος άλλος σήκωσε ένα ξύλο, έκανα δεξιά να το αποφύγω, και την τρώω στο φρύδι. Ενστικτωδώς σήκωσα το χέρι μου,κι έτσι έφαγα τις υπόλοιπες στο χέρι μου, στον αγκώνα, την ωμοπλάτη, είχα αρχίσει να γυρνάω το σώμα μου προς τα δεξιά, προς το έδαφος.Δεν μπόρεσα να δω πόσοι ήταν αυτοί που χτυπούσαν» πρόσθεσε, ενώ δήλωσε ότι είδε αιμόφυρτο τον Σ. Πουλικόγιαννη, που, όπως σημείωσε του έδωσε την αίσθηση «ότι ψυχομαχάει».

«Έπεσα πάνω του για να τον προστατεύσω. Τον αγκάλιασα και προσπάθησα να τον απομακρύνω. Συνέχιζαν να χτυπάνε. Τον πήγα με μεγάλο κόπο, γιατί ήταν σαν τσουβάλι, είχε χάσει τις αισθήσεις του, τον έσυρα ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Παραμιλούσε, νόμιζε προφανώς ότι είναι όρθιος, έλεγε «γιατί μας χτυπάτε». Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι εκείνη τη στιγμή ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Ξαναλιποθυμάει. Δεν άντεχα να τον κρατήσω άλλο, τον γύρισα καθιστό στο πεζοδρόμιο» δήλωσε.

photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Δίκη Χρυσής Αυγής: «Πολιτικά κίνητρα πίσω από την επίθεση στο Πέραμα» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα