Αντίστροφη μέτρηση για το Eurogroup- Λύσεις στις Βρυξέλλες αναζητεί η Υπουργός Εργασίας

11:25 30/11/2016 - Πηγή: iPop

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το κρίσιμο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου το οποίο αναμένεται να επικυρώσει το κλείσιμο της συμφωνίας για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Έτσι, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου αμέσως μετά από το τετ-α-τετ με τον Ευρωπαίο Αξιωματούχου, Πιερ Μοσκοβισί, που είχε επισκεφθεί τη χώρα μας, έφτιαξε βαλίτσες και μετέβη στις Βρυξέλλες.

Οι συναντήσεις της Υπουργού στη βελγική πρωτεύουσα:

Η Έφη Αχτσιόγλου σύμφωνα με πληροφορίες την Τετάρτη

αναμένεται να συναντηθεί με τη Γερμανίδα αντιπρόεδρο της ευρωομάδας των Πρασίνων, Ska Keller αλλά και με ευρωβουλευτές των Πρασίνων.

Ενώ την Πέμπτη θα έχει επίσης συναντήσεις με την επίσης Γερμανίδα πρόεδρο της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE- NGL), Gabi Zimmer, με ευρωβουλευτές του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς και με μέλη της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στόχος των επαφών αυτών, όπως επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Εργασίας, είναι να υπογραμμιστεί εκ νέου ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποκλίνει του ευρωπαϊκού κεκτημένου στον κρίσιμο τομέα των εργασιακών σχέσεων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των επαφών της Υπουργού:

Τετάρτη 30-11:

15.00-15.45: Σκα Κέλερ (αντιπρόεδρος της ευρωομάδας των Πρασίνων, Γερμανία) και Ερνεστ Ούρτασουν (ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Ισπανία).

16.00-16.30: Γκιόργκι Πιρίνσκι, (ευρωβουλευτής, μέλος της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρώην πρόεδρος της Βουλής της Βουλγαρίας).

18.00-19.00: Μέλη της ευρωομάδας της Αριστεράς ( G UE/N G L) που συμμετέχουν στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

19.00-20.00: Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πέμπτη 1-12:

09.30-10.00: Γκάμπι Τσίμερ (πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς, G UE- N G L, Γερμανία).

10.30-11.00: Ζαν Λαμπέρτ (συντονίστρια της ευρωομάδας των Πρασίνων στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μεγάλη Βρετανία)

Αναμονή για το Eurogroup:

Τα βλέμματα όλα είναι στραμμένα στο κρίσιμο Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, όμως, να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να σημειωθεί ακόμα μια συνεδρίαση απ΄όπου και θα βγει λευκός καπνός.

Θυμίζουμε, πως ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στη χώρα μας την Τρίτη κατά την επίσημη συνέντευξη Τύπου, και συγκεκριμένα όταν ερωτήθηκε για τα εργασιακά, δήλωσε ότι με βάση τα στοιχεία τα οποία κατέθεσε στην Υπουργό Εργασίας, επιθυμεί μια συμφωνία μέχρι τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας.

Επίσης, ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημείωσε ότι η πρόταση του στην Έφη Αχτσιόγλου, περιλαμβάνει τις αναγκαίες προσαρμογές που περιέχει το Μνημόνιο, είναι, όμως, προσηλωμένη και στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.

Ενώ χαρακτήρισε τη συνάντηση με την κ. Αχτσιόγλου «καλή και εποικοδομητική».

O Π. Μοσκοβισί σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό αναφέρθηκε και στο ΔΝΤ ξεκαθαρίζοντας, πως «δεν υπάρχει ελληνικό πρόγραμμα χωρίς τη συμμετοχή του».

Διαβάστε επίσης:

Ξεκάθαρο μήνυμα Μοσκοβισί: Χωρίς το ΔΝΤ δεν υπάρχει πρόγραμμα

photo:ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Αντίστροφη μέτρηση για το Eurogroup- Λύσεις στις Βρυξέλλες αναζητεί η Υπουργός Εργασίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα