Διευκρινίσεις δια στόματος Κατρούγκαλου για την στάση της Κυβέρνησης: «Θέλουμε να απομονώσουμε το ΔΝΤ»

10:06 29/9/2016 - Πηγή: iPop

Για τον στόχο της Κυβέρνησης που, όπως δήλωσε, δεν είναι άλλος από το να απομονώσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και όχι να το πείσει μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Κατά τη διάρκεια παρέμβασης του σε τηλεοπτική εκπομπή το πρωί της Πέμπτης ο Υπουργός επισήμανε, πως «η ελληνική Κυβέρνηση ελπίζει ότι το Ταμείο δεν θα επιμείνει στις θέσεις του, μετά και το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών».

Να

θυμίσουμε, πως η Επιτροπή Σοφών έχει κάνει πρόταση για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή θα εισηγηθεί τον καθορισμό του βασικού μισθού μέσω των κοινωνικών εταίρων, αλλά και μέσω της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Για το ασφαλιστικό:

Ο Υπουργός Εργασίας εστίασε σ΄ ένα από τα «καυτά» ζητήματα που είναι το ασφαλιστικό και εξήγησε πως το θέμα δεν πρόκειται να ανοίξει εκ νέου το ζήτημα, παρά τις ενστάσεις του ΔΝΤ διευκρινίζοντας:

Δεν υπάρχει θέμα συζήτησης, αυτό έχει κλείσει, στο πλαίσιο της α’ αξιολόγησης

Για τα μέτρα στο ασφαλιστικό σύστημα:

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναγνώρισε, ότι ο αντίκτυπος των νέων μέτρων στο ασφαλιστικό σύστημα δεν έχουν ακόμη αποτυπωθεί και ανέφερε πως πρόκειται για παρεμβάσεις «που θα κριθούν στο τέλος».

Παράλληλα, ο Υπουργός Εργασίας εξέφρασε την προσωπική του άποψη που, όπως είπε είναι ότι «η πορεία των εσόδων του ΙΚΑ είναι καλύτερη από πέρυσι» και κλείνοντας τις δηλώσεις του είπε «αυτό έχει το αποτέλεσμα το έλλειμμα να βαίνει προς μείωση».

Για την δεύτερη αξιολόγηση και τον κατώτατο μισθό:

Ο Γ. Κατρούγκαλος δήλωσε: «Ο κατώτατος μισθός μπορεί μόνο να αυξηθεί με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων που προτείνει η Επιτροπή Σοφών. Η Αθήνα δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δεχτεί αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο που θα μειώνουν τα εργασιακά δικαιώματα».

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ του iPop.gr για τον βασικό μισθό.

«Φυσικά και θα είναι επάνω από τον σημερινό ο νέος κατώτατος μισθός. Είναι δυνατόν να συμφωνήσουν ποτέ τα συνδικάτα να κατέβει ο μισθός;» ερωτήθηκε.

Κλείνοντας ο Υπουργός μίλησε για τις ομαδικές απολύσεις λέγοντας πως η Αθήνα περιμένει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το σημερινό μοντέλο και θα πράξει ανάλογα.

photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Διευκρινίσεις δια στόματος Κατρούγκαλου για την στάση της Κυβέρνησης: «Θέλουμε να απομονώσουμε το ΔΝΤ» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα