Την ανάπτυξη ως μόνο αντίδοτο για την οικονομία της Ευρώπης βλέπει ο Ντράγκι

09:40 29/9/2016 - Πηγή: iPop

Για να μπορέσει να βελτιωθεί η οικονομία της Ευρώπης χρειάζεται ανάπτυξη τόνισε ο Ντράγκι ο οποίος συναντήθηκε με Γερμανούς πολιτικούς στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα, ο Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας φέρεται να ζήτησε υποστήριξη της πολιτικής των χαμηλών επιτοκίων. Παράλληλα, εξήγησε πως εστιάζει στις ανησυχίες των Γερμανών αποταμιευτών/ καταθετών και υποσχέθηκε βελτιώσεις.

Ο Μ. Ντράγκι μίλησε και

για την επίσκεψή του στο γερμανικό Κοινοβούλιο επισημαίνοντας:

Ήμουν ευγνώμων που θα μπορούσα να ανταλλάξω γνώμες με του βουλευτές. Με χαροποίησε το γεγονός

Για τις συνέπειες των χαμηλών επιτοκίων:

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ εξέφρασε την άποψη του πως αντίδοτο αποτελεί μόνο η ανάπτυξη και επισήμανε:

Σ’ αυτήν πρέπει να επιστρέψουμε ώστε να μειωθεί και η ανεργία στην Ευρώπη. Εάν συμβεί αυτό θα έχουμε ξανά υψηλότερους ονομαστικούς μισθούς και σε τελευταία ανάλυση τον πληθωρισμό τον οποίο επιδιώκουμε

Υποσχέθηκε επίσης, πως όταν φτάσει το 2% τότε θα αυξηθούν τα επιτόκια.

Εν συνεχεία ο Ντράγκι ρωτήθηκε και για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Deutsche Bank για την οποία και είπε:

Δεν θα ήθελα να σχολιάσω την κατάσταση μεμονωμένων τραπεζιτικών ιδρυμάτων. Θα ήθελα όμως να επισημάνω ότι τα μοντέλα λειτουργίας των τραπεζών θα έπρεπε να είναι σε θέση να αντέχουν και εποχές χαμηλών επιτοκίων

Κλείνοντας τις δηλώσεις του μάλιστα εξήγησε, πως τα αρνητικά επιτόκια δεν θα υπάρχουν για πάντα και τόνισε πως το θέμα είναι ένα «σε ποια έκταση και για πόσο θα είναι τα επιτόκια χαμηλά».

The post Την ανάπτυξη ως μόνο αντίδοτο για την οικονομία της Ευρώπης βλέπει ο Ντράγκι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα