Διαπραγμάτευση: Τα επόμενα βήματα και η επιστροφή των Θεσμών

09:21 18/4/2017 - Πηγή: iPop

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα τόσο για την εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ, η οποία θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, καθώς θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις, αλλά και για την επιστροφή των Θεσμών.

Στο πλαίσιο της εαρινής Συνόδου στην Ουάσινγκτον (21-23 Απριλίου), το Ταμείο αναμένεται ν’ αποφασίσει τη συμμετοχή του ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα. Προϋπόθεση; Όπως ξεκαθάρισε

η C. Lagarde, προϋπόθεση για να συμμετάσχει το Ταμείο είναι η βιωσιμότητα του χρέους, αλλά και οι σταθερές μεταρρυθμίσεις.

Αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, πρόκειται να προγραμματιστεί και η επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα.

Το μεσοδιάστημα, Κυβέρνηση και Θεσμοί αναμένεται να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις εξ’ αποστάσεως.

Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, η συνολική συμφωνία αναμένεται να επιτευχθεί σε κάποιο έκτακτο Eurogroup στα τέλη Απριλίου ή αρχές Μαΐου ή εναλλακτικά στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της 22ας Μαΐου.

Ο οδικός χάρτης των αποφάσεων μετά τη συμφωνία της Μάλτας:Ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας (SLA). Η συγκεκριμένη συμφωνία θα περιλαμβάνει τις μεταρρυθμίσεις εντός του προγράμματος, αλλά και τα θετικά και αρνητικά μέτρα για το 2019 και το 2020.Οριστικοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Η εφαρμογή τους θα γίνει με το τέλος του προγράμματος (Σεπτέμβριος του 2018).Εφαρμογή των θετικών και των αρνητικών μέτρων από το 2019.

The post Διαπραγμάτευση: Τα επόμενα βήματα και η επιστροφή των Θεσμών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα