Δεσμεύσεις Σόιμπλε: Στόχος να προστατευθούν οι οικονομίες από μελλοντικές κρίσεις

17:13 25/11/2016 - Πηγή: iPop

Για τη χώρα του αλλά και για τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες θα προωθήσει ώστε οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου να γίνουν πιο ανταγωνιστικές μίλησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε.

Όπως δήλωσε ο Σόιμπλε στην Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, «οι χώρες πρέπει να προστατευθούν από μελλοντικές κρίσεις».

«Θα επιμείνουμε αποφασιστικά σε διαρθρωτικές

μεταρρυθμίσεις για να βελτιωθεί η αντοχή μας έναντι εξελίξεων που έχουν τη δυναμική να οδηγήσουν σε κρίση» τόνισε και πρόσθεσε:

Δεν υπάρχει έλλειψη χρέους σ’ αυτόν τον κόσμο, δεν υπάρχει έλλειψη ρευστότητας των κεντρικών τραπεζών σ’ αυτόν τον κόσμο, όμως υπάρχει σίγουρα έλλειψη ανταγωνιστικότητας σ’ αυτόν τον κόσμο επειδή πολλές χώρες έχουν παραλείψει πολλές μεταρρυθμίσεις

Σημειώνεται ότι η χώρα του Σόιμπλε αναμένεται να αναλάβει την προεδρία της G20 στην αρχή του Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Γερμανός Υπουργός αναφέρθηκε σε εξελίξεις που οδηγούν σε κρίσεις μπορούν να εντοπιστούν σ’ ολόκληρο τον κόσμο και υποστήριξε:

Η μη πραγματοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων από τους εταίρους της στην ευρωζώνη εμποδίζει την πλήρη ανάκαμψη στη νομισματική ένωση. Μερικές άλλες χώρες της ευρωζώνης, με επικεφαλής τη Γαλλία και την Ιταλία, θέλουν δημοσιονομική χαλάρωση για να τονωθεί η ανάπτυξη μέσω των δημόσιων δαπανών

The post Δεσμεύσεις Σόιμπλε: Στόχος να προστατευθούν οι οικονομίες από μελλοντικές κρίσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα