Σε επίσχεση εργασίας ξανά οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ

16:59 25/11/2016 - Πηγή: iPop

Βήμα πίσω δεν κάνουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ οι οποίοι αποφάσισαν από το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας και δηλώνουν ότι δεν θα πιάσουν τιμόνι μέχρι να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης, ο οποίος μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τόνισε χαρακτηριστικά, πως πρόκειται για μια απόφαση που έλαβαν στο πλαίσιο της έκτακτης συνεδρίασης που πραγματοποίησαν.

Θυμίζουμε, πως στις 12/12, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

θα έχουν συμπληρώσει απλήρωτοι τρεις μήνες και το συνολικό ποσό που θα έχουν να λαμβάνουν, θα υπερβαίνει ελαφρώς τα 9 εκατ. ευρώ.

Ο κ.Τσερμενίδης, τόνισε ότι «ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης είχε δεσμευτεί ότι θα φροντίσει να προκαταβληθεί η τελευταία δόση Δεκεμβρίου από την κρατική επιχορήγηση, καθώς και ότι θα γίνει προεκταμίευση μέρους των 18 εκατ. ευρώ, που αναγνώρισε η κυβέρνηση ότι οφείλει το δημόσιο στον οργανισμό από την αύξηση του ΦΠΑ».

Ενώ πρόσθεσε:

«Από τις συναντήσεις που είχαμε στο υπουργείο Οικονομικών διαπιστώσαμε ότι δεν έχει κινηθεί καμία τέτοια διαδικασία. Δεν μπορούν να μας εμπαίζουν άλλο».

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, επίσης σημείωσε «Ο ΟΑΣΘ μπορεί να δίνει μόνον 25.000 ευρώ από τα ημερήσια έσοδά του» και συνέστησε ψυχραιμία, ενώ δήλωσε «θα έρθουν χρήματα στο ταμείο του οργανισμού, με στόχο πρωτίστως να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους της επιχείρησης».

The post Σε επίσχεση εργασίας ξανά οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα