Δες ποιες συνήθειες προκαλούν κρίσεις άσθματος και άλλαξέ τες

15:56 16/2/2017 - Πηγή: iPop

Αν ανήκεις σε όσους καθημερινά ταλαιπωρούνται από άσθμα, γνωρίζεις ήδη ποια είναι τα συμπτώματα. Δύσπνοια, σφίξιμο στο στήθος και βήχας είναι ανάμεσα στα συχνότερα. Αν αυτό ακούγεται οικείο, τότε να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος.

Στην πραγματικότητα, εκατομμύρια ανθρώπων ταλαιπωρούνται από αυτήν την ασθένεια. Και ο καθένας βιώνει αυτά τα συμπτώματα με διαφορετικό τρόπο και κάνει διάφορα σενάρια με το μυαλό του για το πώς να το αντιμετωπίσει. Από όπου και αν αυτό προήλθε, είτε από σωματική δραστηριότητα, όπως η έντονη άσκηση, είτε αποτελεί απλά καθημερινές ενοχλήσεις, υπάρχει τρόπος να περιοριστεί

καθιστώντας τις συνέπειες από την παρουσία του λιγότερο δυσμενείς.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν ορισμένα κοινά καθημερινά ερεθίσματα, τα οποία ο καθένας με άσθμα θα πρέπει να γνωρίζει, συμπεριλαμβανομένων μερικών που μπορεί να σου προκαλέσουν έκπληξη, όπως η οργή των κατοικίδιων ζώων, η μούχλα, ή ακόμα και ο κρύος αέρας.

Δες ποιοι είναι οι κίνδυνοι που μπορούν να σου προκαλέσουν άσθμα και απόφυγέ τους.

Κατοικίδια

Το 30% των ανθρώπων ανά τον κόσμο με άσθμα είναι αλλεργικοί σε σκύλους και άλλα κατοικίδια. Εάν δεν μπορείς να αποχωριστείς το κατοικίδιό σου, τουλάχιστον προσπάθησε να το κρατήσεις έξω από την κρεβατοκάμαρά σου, να το κάνεις μπάνιο μια φορά την εβδομάδα, και να πλένεις τα χέρια σου, αφού το χαϊδέψεις.

Ο καπνός

Ο καπνός ερεθίζει τους αεραγωγούς σου, κάνοντάς σε πιο επιρρεπή στο άσθμα. Γι ‘αυτό μην αφήνεις κανέναν να καπνίζει στο σπίτι σου ή στο
αυτοκίνητο.

Μούχλα

Κράτησε την υγρασία στο σπίτι σου κάτω από το 50% για να αποφευχθεί η αυξανόμενη μούχλα, η οποία μπορεί να προκαλέσει κρίση άσθματος.

Κρύος αέρας

Ο ψυχρός αέρας προκαλεί συστολή των αεραγωγών, ειδικά για τα άτομα με άσθμα. To χειμώνα είναι καλό να καλύπτεις τη μύτη και το στόμα σου με ένα μαντήλι.

Αρωματικά χώρου

Τα αρωματικά χώρου αποβάλλουν όζον και πτητικές οργανικές ενώσεις, οι οποίες είναι ικανές να προκαλέσουν συστολή των αεραγωγών σου και ως εκ τούτου άσθμα.

Διαβάστε επίσης:

Δε θες το παιδί σου να έχει άσθμα; Μάθε ποια τροφή πρέπει να καταναλώνεις όταν είσαι έγκυος

The post Δες ποιες συνήθειες προκαλούν κρίσεις άσθματος και άλλαξέ τες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα