Δεν υπάρχουν μόνο τα φιρίκια: Αυτοί είναι οι διαφορετικοί τύποι μήλων

11:13 10/11/2022 - Πηγή: iPop

Ο σοφός λαός λέει ότι ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα. Προφανώς και το μήλο είναι ένα εξαιρετικό φρούτο επειδή είναι πλούσιο σε βιταμίνες και παράλληλα είναι ιδιαίτερα γευστικό. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές ποικιλίες μήλων που τις περισσότερες δεν τις γνωρίζουμε. Εμείς ψάξαμε να βρούμε ποιες είναι αυτές και σας τις παρουσιάζουμε μαζί με τα χαρακτηριστικά τους.

Tips για να διατηρήσεις τα μήλα φρέσκα για καιρό

Οι ποικιλίες μήλων διαφέρουν μεταξύ τους

Ανάλογα με τις περιοχές στις οποίες αναπτύσσονται, τις ποικιλίες της μηλιάς και το κλίμα στο οποίο αναπτύσσονται, υπάρχουν διάφορα

είδη φρούτων μηλιάς που μπορούν επίσης να προσδιοριστούν από τη γεύση που έχουν. Ανάλογα με τα είδη της λίστας των μήλων, περιλαμβάνονται στη διατροφή είτε σε ωμή κατάσταση, σε μορφή μηλίτη ή ακόμη και με μαγείρεμα τόσο σε βιολογική όσο και σε μη βιολογική κατάσταση.

Όπως και τα υπόλοιπα φρούτα και λαχανικά, έτσι και τα μήλα ταξινομούνται με βάση τα χαρακτηριστικά τους. Ξεχωρίζουν ανάλογα το σχήμα και το μέγεθος που διαθέτουν. Εκτός από αυτό, λαμβάνονται υπόψη και τα φύλλα, οι νεαροί βλαστοί, τα άνθη, η θέληση κ.α.

Gala

Μια από τις καλύτερες ποικιλίες μήλων είναι τα μήλα Gala. Αυτός ο τύπος κόκκινου μήλου είναι από τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες, αφού στην Ινδία καθώς και σε όλο τον κόσμο, η δημοτικότητα αυτού του μήλου είναι στα ύψη εδώ και 15 χρόνια. Το συγκεκριμένο μήλο μπορούμε να το καταναλώσουμε με διάφορους τρόπους καθώς μπορούμε να το φάμε είτε σκέτο, είτε σε χυμό, είτε σε σαλάτες.

Jonathan

Αυτά είναι τα καλύτερα μήλα στον κόσμο που καλλιεργούνται και είναι μια μίξη των ειδών Golden και Jonathan. Το υπέροχο κόκκινο μήλο έρχεται με κίτρινες αποχρώσεις πάνω τους, οι οποίες δίνουν μια λεία φλούδα μαζί με μια γεύση σαν τάρτα. Είναι λοιπόν ένα ευέλικτο φρούτο που χρησιμοποιείται και σε διάφορες συνταγές. Παράλληλα, είναι χρήσιμο για προσθήκη γεύσης σε σαλάτες, ροφήματα, σνακ, σάλτσα πίτσας κ.α.

Golden Delicious

Αυτό είναι ένα από τα ονόματα μήλων για όλες τις χρήσεις, τα οποία είναι επίσης γνωστά και ως Red Delicious. Το μήλο έχει χρυσαφί χρώμα, το οποίο είναι λαμπερό. Είναι πολύ απαλά με λεπτό δέρμα που είναι γλυκό, τραγανό και ώριμο στη γεύση. Το χρώμα του μήλου είναι αρκετά χρυσό, λόγω του οποίου του δίνεται ένα τέτοιο όνομα. Είναι ιδανικά για μακρά συντήρηση. Μαλακώνουν γρήγορα στο μαγείρεμα και είναι ιδανικά για μαρμελάδες, σαλάτες και πίτες.

Fuji

Άλλες ποικιλίες μήλων είναι τα fuji που είναι ιδιαίτερα τραγανά. Είναι πολύ νόστιμα και έχουν μια γλυκιά γεύση, πράγμα που τα κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή για καθημερινή κατανάλωση. Είναι αρωματικά και έχουν ένα κόκκινο-πορτοκαλί χρώμα. Επίσης έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Τέλος, είναι ιδανικά για σαλάτες, σνακ, ποτά, μαρμελάδες και πίτες.

Τραγανά μπισκότα μήλου που δε γίνεται να μη λατρέψει το παιδί σου!

Red Delicious

Είναι οι πιο ζουμερές ποικιλίες κόκκινων μήλων, τα red delicious είναι οι ευρέως διαλεγμένοι τύποι μήλων. Το χρώμα του μήλου είναι ελκυστικό και κόκκινο , είναι ιδιαίτερα τραγανό και έχει μια γλυκιά γεύση. Είναι μεταξύ των απαλών τύπων κόκκινων μήλων που έχουν κρεμώδη εσωτερική υφή. Είναι ιδανικά για μηλόπιτες και σαλάτες.

Granny Smith

Αυτά τα μήλα είναι πολύ δημοφιλή εξαιτίας της μοναδικής τους γεύσης. Είναι πράσινα και τραγανά ιδιαιτέρως χυμώδη με λευκή σάρκα και σκληρό φλοιό. Επίσης, είναι κατάλληλα για τους διαβητικούς. Όταν τα μήλα γίνονται πολύ ώριμα, η φλούδα τους έρχεται με μια κοκκινωπή πινελιά και η γεύση γίνεται λίγο ξινή. Τέλος, ταιριάζουν πάρα πολύ σε πράσινες σαλάτες, σε σνακ, σε ποτά και σε πίτες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Δεν υπάρχουν μόνο τα φιρίκια: Αυτοί είναι οι διαφορετικοί τύποι μήλων εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα