Δεν θα το πιστέψεις! Η Super League είναι το χειρότερο πρωτάθλημα

12:13 26/11/2014 - Πηγή: iPop

Πριν από λίγες μέρες διεξήχθη από την Daily Mail μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες έρευνες για το ποδόσφαιρό, εμείς την βρήκαμε και φυσικά δεν γίνεται να μην την μοιραστούμε μαζί σου. Βέβαια τα αποτελέσματα για την μικρή μας Ελλάδα είναι λίγο έως πολύ τραγικά καθώς η Super League κατέλαβε την 34η θέση από τις 34 κατηγορίες, με το πρωτάθλημα της να χαρακτηρίζεται

ως ένα από τα χειρότερα όλου του κόσμου.

Φαντάσου ότι βρίσκεται ακόμα και πιο κάτω από το πρωτάθλημα της Νιγηρίας αλλά και της Αλγερίας.

Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε στις 34 μεγάλες κατηγορίες από τις οποίες εξαιρείται η Championship σε πολλές χωρές του κόσμου (από την Αγγλία ως την Αυστραλία κι από την Ιαπωνία ως τη Βραζιλία) και για μπορέσουν οι ειδικοί να έχουν μία σφαιρική εικόνα για την γενικότερη κατάσταση τα εξέτασαν όλα, από τα έσοδα μέχρι και τα τρόπαια.

Από την άλλη μεριά η Premier League αποδείχθηκε ότι είναι το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου με πολύ μικρή διαφορά από την Bundesliga που βρίσκεται στην δεύτερη θέση.

Για να σε βάλουμε καλύτερα στο πνεύμα πάμε να σου εξηγήσουμε πώς προέκυψαν τα εν λόγω αποτελέσματα της έρευνας αυτής.

Κάθε χώρα, για φορά που κατάφερε να κατακτήσει κάποιο πρωτάθλημα έπαιρνε τους εξής πόντους: Champions Leauge 10, φιναλίστ 5, Europa League 5 και Copa Libertadores κ.α. Οι καλύτερες, λοιπόν, χώρες και κορυφαίες στις διοργανώσεις των τελευταίων ετών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι η Αγγλία και η Ισπανία.

Και φυσικά η Ελλάδα, βρίσκεται πολύ χαμηλά αφού δεν έχει δει αξιόλογες επιτυχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η βαθμολόγηση δεν θα μπορούσε να μην περιέχει και τους καλύτερους αλλά και τους χειρότερους προπονητές. Οι πόντοι στην συγκεκριμένη περίπτωση μοιράστηκαν ανάλογα με τις επιτυχίες του κάθε προπονητή, με τα πρωταθλήματα και τις διακρίσεις της ομάδας.

Η κατάκτηση Μουντιάλ ή Champions League από έναν προπονητή έδινε 10 βαθμούς, η κατάκτηση του εγχώριου πρωταθλήματος 3 βαθμούς και 1.5 βαθμό οι τίτλοι σε Ασία ή Αφρική.

Το μοναδικό πρωτάθλημα του κόσμου που διέθετε προπονητή που είχε κατακτήσει και Μουντιάλ και Champions League ήταν το 2014 η πρώτη κατηγορία της Κίνας όπου προπονητής ήταν ο Μαρτσέλο Λίπι.


Τους καλύτερους προπονητές βέβαια του κόσμου, όπως προέκυψε από την έρευνα τους έχει η Premier League και είναι ο Φαν Χάαλ και ο Μουρίνιο.

Στον ανταγωνισμό τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά και κατανοητά. Καλύτερο πρωτάθλημα είναι αυτό που ο τίτλος του αλλάζει χέρια. Η χώρα μας εδώ είναι δυστυχώς τελευταία! Ανταγωνισμός δεν υπάρχει γιατί σύμφωνα με την έρευνα και η Super League βυθίστηκε στην κατηγορία αυτή.


Οι γειτονικές χώρες : Ισπανία και Ιταλία βρίσκονται επίσης στις τελευταίες θέσεις με Μπαρτσελόνα και Ίντερ να έχουν από 6 και 5 κατακτήσεις αντίστοιχα. Η Championship της Αγγλίας, όμως, θεωρείται ως ένα από τα πλέον ανταγωνιστικά πρωταθλήματα με 8 διαφορετικούς πρωταθλητές και 22 διαφορετικές ομάδες στην πρώτη τριάδα τα τελευταία 10 χρόνια.


Επιστροφή στην κεντρική σελίδα.

The post Δεν θα το πιστέψεις! Η Super League είναι το χειρότερο πρωτάθλημα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα