«Δεν θα δεχθούμε μείωση του αφορολόγητου»- Ξεκίνησε ο νέος γύρος επαφών Κυβέρνησης- Θεσμών

11:28 24/10/2016 - Πηγή: iPop

Λίγο μετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησαν τα ραντεβού των Ελλήνων διαπραγματευτών με τους εκπροσώπους των Θεσμών. Στο επίκεντρο των σημερινών συζητήσεων θυμίζουμε ότι βρίσκονται δημοσιονομικά ζητήματα.

Παράγοντας του Υπουργείου Οικονομικών τόνισε σε δημοσιογράφους προσερχόμενος στη συνάντηση με τους Θεσμούς:

Ο καθένας μπορεί να φέρνει στο τραπέζι όποιο θέμα θέλει, δεν σημαίνει όμως ότι γίνεται και αποδεκτό. Για μας,

το θέμα του αφορολόγητου έχει κλείσει, δεν το επαναφέρουμε, δεν θα δεχθούμε μείωση του αφορολόγητου

Ο ίδιος εκτίμησε ότι όλα τα θέματα που σχετίζονται με την δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσουν έγκαιρα, το Νοέμβριο ή μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, δηλαδή μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί.

Οι σημερινές συναντήσεις:

Οι κ.κ. Ευ. Τσακαλώτος και Γ. Χουλιαράκης έχουν το πρωί της Δευτέρας συνάντηση με τους επικεφαλής των δανειστών για τα δημοσιονομικά μεγέθη.

Λίγες ώρες αργότερα (12:00-13:00) ο κ.Χουλιαράκης και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου θα έχουν τετ-α-τετ με τους Θεσμούς για θέματα κοινωνικής πρόνοιας.

Τονίζεται ότι το ενδιαφέρον όλων είναι στραμμένο σήμερα και στο EuroWorking Group, το οποίο αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση ολόκληρης της δόσης των 2,8 δις.

Οι εξελίξεις κατά τις διαπραγματεύσεις της Κυριακής

Αναφορικά με το σχέδιο εξωδικαστικής διευθέτησης των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων οι δύο πλευρές έδειξαν να συμφωνούν επί της αρχής συμφωνία, ωστόσο, εκκρεμούν τεχνικά ζητήματα που θα διευθετηθούν στο νέο ραντεβού της Τετάρτης.

Ανοιχτά ζητήματα παραμένουν η συγκεκριμενοποίηση των κριτηρίων για το ποιες επιχειρήσεις θα υπάγονται στον νόμο και η διάρκεια ισχύος του νόμου.

Όσον αφορά τα εργασιακά, ο Υπουργός Εργασίας είχε διερευνητική συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών. Ακραία παρέμεινε η στάση των ακραίων παικτών (ΔΝΤ), όπως τόνισε σε μετέπειτα δηλώσεις του ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο ίδιος επισήμανε πως δεν τίθενται επί τάπητος ζητήματα τα οποία έχουν επιλυθεί με απόφαση δικαστηρίων ή ευρωπαϊκών οργάνων.

Έτσι, ο κ. Κατρούγκαλος κατά κάποιο τρόπο απέκλεισε το να τεθεί ζήτημα για μισθό χαμηλότερο του κατώτατου. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει εξάλλου αποφανθεί ότι υπάρχει ένας μόνο κατώτατος μισθός.

Photo: SOOC

The post «Δεν θα δεχθούμε μείωση του αφορολόγητου»- Ξεκίνησε ο νέος γύρος επαφών Κυβέρνησης- Θεσμών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα