Δείτε LIVE τις κοινές δηλώσεις Τσίπρα- Τουσκ μετά τη συνάντηση τους

11:24 3/3/2016 - Πηγή: iPop

Κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση τους πραγματοποιούν Τσίπρας- Τουσκ:

Δείτε LIVE τις κοινές δηλώσεις Τσίπρα- Τουσκ:

Πρώτος τον λόγο πήρε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος εστίασε στην ανάγκη να υπάρχει σεβασμός από όλους στην πιο βασική αρχή, στην τήρηση των συμφωνηθέντων και των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο

Αλ. Τσίπρας επίσης επέκρινε τις «μονομερείς ενέργειες που αντιβαίνουν τα συμπεράσματα Ευρωπαϊκού συμβουλίου» και τόνισε πως αυτές «οδήγησαν στον δραστικό περιορισμό των ροών από τη βαλκανική οδό με πολύ σοβαρές συνέπειες για τους πρόσφυγες και την Ελλάδα».

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφερόμενος στις μονομερείς ενέργειες:

Αυτές οι ενέργειες ήρθαν να προστεθούν στην επιδεικτική άρνηση πολλών κρατών της ΕΕ να συμμετάσχουν στη διαδικασία της μετεγκατάστασης

Παράλληλα, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε:

«Η Ελλάδα έχει ήδη αναλάβει βάρος δυσανάλογο με τις δυνάμεις της. Δεν θα επιτρέψουμε η Ελλάδα να μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών».

Ενώ επίσης υπογράμμισε πως η χώρα δεν θα αφήσει κανέναν αβοήθητο σημειώνοντας πως θα δημιουργήσει εγκαταστάσεις «αξιοπρεπούς, προσωρινής όμως διαμονής» για τους εγκλωβισμένους στη χώρα μας πρόσφυγες.

Ο Πρωθυπουργός εστίασε και στην εφαρμογή μιας συγκροτημένης πολιτικής για την επιστροφή παράτυπων μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους.

The post Δείτε LIVE τις κοινές δηλώσεις Τσίπρα- Τουσκ μετά τη συνάντηση τους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα