Τζανακόπουλος: Δεν θα δεχτούμε τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ- Δείτε LIVE

12:43 7/2/2017 - Πηγή: iPop

Στις παράλογες απαιτήσεις τις οποίες εκφράζει το ΔΝΤ εστίασε κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος. Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε η Κυβέρνηση επιμένει και εργάζεται με προσήλωση, με στόχο την άμεση ολοκλήρωση της β’ αξιολόγηση.

«Επιδιώκουμε μια συμφωνία κοινωνικά βιώσιμη χωρίς υποχωρήσεις στις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ» είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και απέρριψε τα σενάρια τα οποία κάνουν λόγο για τεμαχισμό της αξιολόγησης λέγοντας:

Δεν νοείται

τεμαχισμός

Και συμπληρώνοντας: «Η αξιολόγηση αφορά τις μεταρρυθμίσεις μέχρι το 2018. Υπάρχει επιπλέον το θέμα των μεσοπρόθεσμων μέτρων στο χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018» ενώ, όπως τόνισε:

Εμείς μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ότι είναι κοινωνικά βιώσιμο και μπορεί να οδηγήσει σε ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης

Για τις θέσεις της Κυβέρνησης:

Ο Δ. Τζανακόπουλος εστίασε στις θέσεις της Κυβέρνησης ξεκαθαρίζοντας για ακόμα μια φορά, ότι είναι «εκπεφρασμένες» και προσθέτοντας:

Στόχος μας να μην υπάρξουν υποχωρήσεις σε παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ που επιμένει να ζητά νομοθέτηση μέτρων 4,5 δισ. ευρώ για μετά τη λήξη του προγράμματος. Όπως φαίνεται από χθες υπάρχουν διαφωνίες και στο εσωτερικό του ΔΝΤ

«Δική μας βούληση να υπάρξει συνολική συμφωνία ώστε να μην αφεθεί καμία σκιά, αυτή είναι η επιδίωξη μας. Αναμένουμε στη διάρκεια των συζητήσεων να βρεθεί ένα νέο σημείο ισορροπίας» πρόσθεσε.

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη:

Τα πυρά του κατά του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος καταγγέλλοντας ότι πραγματοποιεί επίθεση κατά δημοσιογράφων που αναφέρονται στο θέμα του πόθεν έσχες του.

Ο Δ. Τζανακόπουλος επίσης, ζήτησε σαφείς απαντήσεις για το γιατί δεν έχει κατατεθεί το πόθεν έσχες της συζύγου του Κ. Μητσοτάκη κάτι το οποίο, όπως είπε «θα έπρεπε να έχει γίνει καθώς έχει την ιδιότητα του βουλευτή, του πρώην υπουργού και του αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος».

Επίσης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επιτέθηκε κατά του Αδ.Γεωργιάδη με αφορμή την τοποθέτηση ότι τον ενδιαφέρει να προκηρυχθούν εκλογές και να μην κλείσει η αξιολόγηση.

Για τα μπλοκάκια:

«Η σύνδεση των εισφορών με το εισόδημα ήταν συμφωνία της ΝΔ» είπε και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν αρκετές τεχνικές δυσκολίες που προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση ώστε να μην υπάρχει ταλαιπωρία αλλά και αχρείαστη επιβάρυνση των χαμηλότερων εισοδημάτων» και έκανε λόγο για μια τροπολογία την οποία επεξεργάζεται το Υπ. Εργασίας.

Για τις δημοσκοπήσεις:

«Οι δημοσκοπήσεις δεν αποτυπώνουν πάντοτε τις κοινωνικές διαθέσεις» σημείωσε και παραδέχθηκε, πως «υπάρχει έντονη κοινωνική δυσκολία καθώς τα μέτρα που έχουν συσσωρευθεί στα επτά χρόνια της κρίσης έχουν επηρεάσει πολλούς πολίτες». Ενώ πρόσθεσε πως η Κυβέρνηση δώσει τη μάχη και θα κερδίσει στις εκλογές του 2019.

photo:Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

The post Τζανακόπουλος: Δεν θα δεχτούμε τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ- Δείτε LIVE appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα