Δακρυσμένος ο Ομπάμα αποχαιρέτησε από το Σικάγο τους Αμερικανούς (Photos-Video)

07:45 11/1/2017 - Πηγή: iPop

Φανερά συγκινημένος ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αποχαιρέτησε από το Σικάγο όπου και πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος) τους Αμερικανούς λίγες ημέρες πριν παραδώσει τα κλειδιά του Λευκού Οίκου στον Ντόναλντ Τραμπ.

Ποια τα κύρια σημεία της ομιλίας του Ομπάμα;

Σημεία στα όποια στάθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σαφώς ήταν τα επιτεύγματα κατά τη διάρκεια της θητείας του, όπως επίσης και η σημασία της Δημοκρατίας.

Γιατί
ο Ομπάμα αποφάσισε να πραγματοποιήσει την τελευταία του ομιλία στο Σικάγο;

Θυμίζουμε, πως το Σικάγο ήταν η πόλη όπου ο Ομπάμα εκλέχτηκε γερουσιαστής, αλλά όπως έχει γίνει γνωστό εκεί θα γίνει και το ίδρυμα του.

Τα δωρεάν εισιτήρια για την ομιλία του Ομπάμα που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο ΜακΚόρμικ είχαν εξαντληθεί ήδη από το Σάββατο.

Η συγκίνηση του Ομπάμα που ευχαρίστησε τους πολίτες που τόσα χρόνια τον στήριζαν ήταν εμφανής καθ΄όλη τη διάρκεια της ομιλίας.

Κατά την έναρξης του λόγο του ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες της Αμερικής να συνεχίζουν να υπερασπίζονται τα ιδανικά της χώρας τους αλλά επίσης και το Σύνταγμα από εξωτερικούς και από τους εσωτερικούς κινδύνους που υπάρχουν.

«Οι συνομιλίες μαζί σας με κράτησαν ειλικρινή με κάνατε καλύτερο πρόεδρο» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα ζητώντας από τους πολίτες της Αμερικής να μην ενδώσουν στην πόλωση αλλά παράλληλα και στην προπαγάνδα που στόχο έχει την διάσπαση και την απομόνωση των πολιτών.

Παράλληλα, τόνισε αναφερόμενος στη Δημοκρατία πως «απαιτεί δουλειά, μερικές φορές κάνουμε ένα βήμα εμπρός και δύο πίσω. Η ειρηνική μετάβαση της εξουσίας από έναν ελεύθερα εκλεγμένο πρόεδρο σε έναν άλλο είναι αξία της αμερικανικής δημοκρατίας».

Τι είπε για τις επιτυχίες της κυβέρνησης του;

Ο Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε πως οι επιτυχίες κατά τη διάρκεια της Κυβέρνησης του ήταν πολλές και εστίασε στο ότι η χώρα πλέον είναι πως ασφαλής από την τρομοκρατία, ενώ έκανε ειδική μνεία στο πρόγραμμα κάλυψης εκατομμυρίων πολιτών, στο νέο σύστημα υγείας, στη μείωση της ανεργίας όπως επίσης και στην αύξηση των θέσεων εργασίας.

Επίσης, δήλωσε, πως η πρόοδος στα περιβαλλοντικά θέματα είναι μεγάλη και μίλησε και για την επανεκκίνηση των σχέσεων με την Κούβα.

Για τον κίνδυνο της αυξανόμενης οικονομικής ανισότητας:

Όπως δήλωσε ο απερχόμενος Πρόεδρος της Αμερικής η οικονομική ανισότητα μπορεί να οδηγεί τους πολίτες στην απομόνωση και τον κυνισμό αλλά και να αυξήσει τον ρατσισμό που ήδη διχάζει κατά πολύ την Αμερική και είπε πως τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός οδηγούν στο να αντιστέκεται στην υποδοχή προσφύγων και μεταναστών.

Ειδική αναφορά στην Μισέλ Ομπάμα και στους συνεργάτες του.

Όπως όλοι περίμεναν ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρθηκε στη σύζυγο του την οποία και ευχαρίστησε για τη στήριξη που του παρείχε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και στο προσωπικό του.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος στο τέλος του λόγο που του δήλωσε πως είναι αισιόδοξος για τη νεότερη γενιά και δεσμεύτηκε πως συνεχώς θα είναι στο πλευρό όσων των χρειάζονται ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα σταματήσει να υπηρετεί τον αμερικανικό λαό, ενώ παρότρυνε τους Αμερικανούς να μετέχουν ακόμα πιο ενεργά στα κοινά για να φέρουν όποια αλλαγή επιθυμούν.

Δείτε video από την τελευταία ομιλία του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ:

Διαβάστε επίσης την ιστορικής σημασίας που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα:

Ομπάμα: Δεν γίνεται να κοιτάμε προς τα πίσω πρέπει να κοιτάμε προς το μέλλον

photo:theguardian.com,REUTERS/JONATHAN ERNST

The post Δακρυσμένος ο Ομπάμα αποχαιρέτησε από το Σικάγο τους Αμερικανούς (Photos-Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα