Χρησιμοποιείς συχνά το πιστολάκι; Αυτά είναι τα πιο σοβαρά λάθη που κάνεις και καταστρέφουν τα μαλλιά σου!

17:05 26/11/2022 - Πηγή: iPop

Αντιμετωπίζεις προβλήματα με τα λεπτά και εύθραυστα μαλλιά σου; Έχεις παρατηρήσει πως συνεχώς πέφτουν, ενώ δεν μπορείς να εντοπίσεις τις αιτίες της αραίωσης; Για τις γυναίκες, η τριχόπτωση είναι ένα αποθαρρυντικό φαινόμενο. Σύμφωνα με έρευνες, περίπου το 40% των γυναικών παρατηρούν απώλεια τριχών κατά τη διάρκεια του λουσίματος, είτε την ύπαρξη κενών όταν πιάνουν τα μαλλιά τους σε ψηλές αλογοουρές.

Ενώ, λοιπόν, πολλοί πιστεύουν πως η τριχόπτωση είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στους άνδρες, αυτή η άποψη δεν ισχύει. Και μπορεί το DNA και η τριχόπτωση

που κληρονομούμε από τους γονείς να μην αλλάζει, όμως από τη μεριά μας μπορούμε να θρέψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα μαλλιά μας έτσι ώστε να προλάβουμε τις ανεπιθύμητες απώλειες. Ένα από τα σημαντικότερα λάθη που κάνουμε, είναι η λάθος χρήση του σεσουάρ, το οποίο συμβάλλει με τη σειρά του στην επιδείνωση του προβλήματος.

Χάνεις μαλλιά; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την τριχόπτωση

Τριχόπτωση: Τα λάθη που κάνεις με το πιστολάκι και προκαλούν απώλεια μαλλιώνΞεχνάς το θερμοπροστατευτικό

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε πολλοί από εμάς, είναι ότι ξεχνάμε να χρησιμοποιήσουμε θερμοπροστατευτικό πριν βάλουμε στα μαλλιά μας μια συσκευή που παράγει πολύ θερμό αέρα. Όταν τα μαλλιά μας είναι βρεγμένα, είναι στην πιο ευάλωτη κατάστασή τους και το να βάλεις ένα πιστολάκι απευθείας, μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά. 

Αν στεγνώνεις τα μαλλιά σου με πιστολάκι, το καλύτερο είναι να τα να στεγνώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο, πριν τη χρήση του. Αντιστάσου στον πειρασμό να τα φορμάρεις με θερμότητα εκτός και αν είναι απολύτως απαραίτητο. Και φυσικά, μην ξεχνάς το θερμοπροστατευτικό σου, το οποίο μπορεί να το βρεις σε μορφή σπρέι, ορού ή λαδιού.

5+1 tips για να βελτιώσεις την ποιότητα των μαλλιών σου – Τα μυστικά για πυκνά και λαμπερά μαλλιά

UnsplashΔεν χρησιμοποιείς τη σωστή θερμότητα σύμφωνα με το τύπο των μαλλιών σου

Ένα σημαντικό λάθος όσον αφορά την υγεία των μαλλιών σου, είναι ότι χρησιμοποιείς συχνά την πιο έντονη ρύθμιση, γεγονός που μπορεί να τα βλάψει ακόμη περισσότερο. Το σεσουάρ περιέχει ρυθμίσεις για τη θερμοκρασία και την ένταση του αέρα. Εκμεταλλεύσου τες για να έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Μην ξεχνάς πώς η χοντρή τρίχα αντέχει σε μεγαλύτερη θερμοκρασία από την πιο λεπτή. Τα λεπτά μαλλιά, είναι ήδη αδύναμα, γεγονός που διευκολύνει το σπάσιμο όταν είναι βρεγμένα. 

Όταν τελειώσεις με το στέγνωμα, ρύθμισε το σεσουάρ στο κρύο για να ρίξεις τη θερμοκρασία αλλά και να διατηρήσεις το χτένισμά σου περισσότερο.

Ξεκινάς από τις άκρες

Οι άκρες των μαλλιών είναι το παλιό τμήμα ολόκληρης της τρίχας επομένως και το αφυδατωμένο και ξηρό. Εάν ξεκινήσεις το στέγνωμα από τις άκρες, θα τις αφυδατώσεις ακόμη περισσότερο.

Αντίθετα, οι ρίζες, είναι το πιο νέο μέρος των μαλλιών και συγκεντρώνει και περισσότερη υγρασία. Επομένως, κάνε την αρχή από τις ρίζες και άσε τις άκρες να στεγνώσουν φυσικά.

Το προϊόν που χαρίζει λαμπερά μαλλιά στην Gigi Hadid το αντέχει και η δική σου τσέπη!

Προσοχή: Μη ρίχνεις τον αέρα του σεσουάρ απευθείας στις ρίζες, η θερμότητα σε υψηλή θερμοκρασία αποδυναμώνει την τρίχα και οδηγεί σε σπάσιμο, ψαλίδα και ξηρότητα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Χρησιμοποιείς συχνά το πιστολάκι; Αυτά είναι τα πιο σοβαρά λάθη που κάνεις και καταστρέφουν τα μαλλιά σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χρησιμοποιείς, Αυτά,chrisimopoieis, afta