Χρειαζόμαστε ένα πράγμα για την ευτυχία

16:32 1/8/2014 - Πηγή: iPop

Τελικά χρειαζόμαστε μόνο ένα πράγμα στη ζωή μας για την ευτυχία και αυτό είναι…περίμενε θα το μάθεις με το σωστό τρόπο.

Όλα ξεκίνησαν με το Harvard Grant study, όπου ακολούθησε 268 φοιτητές της σχολής του Harvard, της σειράς 1938-1940, για 75 ολόκληρα χρόνια. Μετά από τόσα έτη συλλογής στοιχείων, το μεγαλύτερο συμπέρασμα που βγήκε από αυτή την

έρευνα είναι πως τελικά ο άνθρωπος χρειάζεται μόνο ένα πράγμα για τη μακροχρόνια ευτυχία, την αγάπη.

Αν και η έρευνα ξεκίνησε για καθαρά λόγους ιατρικών ανακαλύψεων ο George Vaillant, υπεύθυνος για την έρευνα για περίπου τρεις δεκαετίες, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η ευτυχία είναι η αγάπη. Τελεία!»

Αξίζει να σημειώσουμε πως ένας από τους νεαρούς φοιτητές, ξεκίνησε με τη λιγότερη βαθμολογία πάνω στο πόσο σταθερή και χαρούμενη θα είναι στο μέλλον η ζωή του, καθώς είχε επιχειρήσει να αυτοκτονήσει. Στο τέλος ήταν ένας από τους πιο χαρούμενους ανθρώπους πριν πεθάνουν. Όπως εξήγησε ο Vaillant αυτό έγινε γιατί ήταν από τους λίγους που σε όλη του ζωή κυνηγούσε την αγάπη.

Συμπέρασμα: Αν τελικά κάτι αξίζει στη ζωή μας είναι να βρούμε τι μας κάνει χαρούμενους και να το μοιραστούμε με άτομα τα οποία μας αγαπάνε. Εξ” άλλου ας μην ξεχνάμε πως η χαρά που μοιράζετε στα δύο είναι στο τέλος διπλή και η λύπη μισή. Κυνηγήστε την αγάπη άφοβα, όσο και αν σας πληγώσουν οι ψεύτικες τόσο θα σας γιατρέψουν οι αληθινές.

The post Χρειαζόμαστε ένα πράγμα για την ευτυχία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα