Χορός στον αέρα! Αυτό το κορίτσι «πετάει» και χορεύει! | Video

17:57 1/6/2017 - Πηγή: iPop
| Video

Έχεις δει ποτέ κάποιον να χορεύει στον… αέρα; Αυτό το κορίτσι «πετάει» και χορεύει!

Ο λόγος για την Maja Kuczyńska, η οποία καθηλώνει με τον χορό της μέσα στην πρώτη κάθετη αεροδυναμική σήραγγα της Ιταλίας.

Η Maja Kuczynska ήρθε για πρώτη φορά σ’ επαφή με το skydiving σε ηλικία μόλις 10 ετών! Έτσι ξεκίνησαν όλα με την συνέχειά της να είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή.

Το πάθος της για το άθλημα την έφερε σε ηλικία των 16 να είναι μια από τις πιο υποσχόμενες αθλήτριες του sport. Ο συνδυασμός

ταλέντου, αφοσίωσης και αντοχής ήταν εκείνος που την οδήγησε να κατακτήσει τον τίτλο του Junior World Champion στο Indoor Skydiving World Cup.

Ωστόσο, δεν ήταν όλα εύκολα στη διαδρομή της Maja. Χρειάστηκε να αφιερώσει πολύ χρόνο άλλα και χρήμα, σε συνδυασμό με την εξαντλητική προπόνηση μέσα και έξω από τη σήραγγα, ώστε να δυναμώσουν τα χέρια και η κοιλιακή περιοχή και να βελτιώσει την δύναμη και την ευελιξία της – που είναι απαραίτητα σε αυτό το άθλημα.

Μάλιστα, κάθε κίνηση που έκανε η Maja στα περίπλοκα tricks, μπορούσε να επηρεάσει (και να στρεβλώσει) την θέση του σώματος και να τη βγάλει εκτός ισορροπίας.

Η ιστορία του indoor skydiving

To πρώτο indoor skydiving κέντρο μπορεί να άνοιξε αρκετά πρόσφατα στην Ιταλία, αλλά ο πρώτος προσομοιωτής πτήσης χρονολογείται το 1964, όταν ο στρατιωτικός Jack Tiffany βρέθηκε αντιμέτωπος με μια αεροδυναμική σήραγγα που εγκαταστάθηκε στην βάση Wright-Patterson του Οχάιο.

Οι προσομοιωτές που σχεδιάστηκαν για τη διασκέδαση του κοινού ήρθαν αργότερα, με το πρώτο να ανοίγει το 1982 στο Λάς Βέγκας και μόλις πριν τρία χρόνια μετά, ήρθε και η αναγνώριση του ως επίσημο άθλημα! Το πρώτο Indoor Skydiving World Cup πραγματοποιήθηκε το Νοέμβρη του 2014 στο Ώστιν του Τέξας. Παρόλα αυτά, ένα wind machine έκανε την εντυπωσιακή εμφάνισή του κατά την διάρκεια της τελετής λήξης στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Τορίνο, το 2006.

Η συνέντευξη της Maja, στην οποία αποκαλύπτει τις μεθόδους των προπονήσεών της:

The post Χορός στον αέρα! Αυτό το κορίτσι «πετάει» και χορεύει! | Video appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα