Χωρίς εκπλήξεις αναμένεται η συνεδρίαση του ΔΝΤ

21:24 5/2/2017 - Πηγή: iPop

Χωρίς εκπλήξεις για την χώρα μας αναμένεται να γίνει η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ. Οι πληροφορίες που έρχονται απ’ τις ΗΠΑ κάνουν λόγο ότι δεν αναμένεται να ληφθεί απόφαση για την χρηματοδοτική συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τα μέλη του ΔΝΤ

αναμένεται να συζητήσουν σχετικά την έκθεση του Άρθρου 4 σχετικά με την ελληνική οικονομία. Ωστόσο, η μελέτης της έκθεσης δεν αναμένεται να προκαλέσει καμία έκπληξη.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει αύριο, Δευτέρα, στις 9 το βράδυ ώρα Ελλάδος.

Κατά τη συνεδρίαση, τα μέλη του ΔΝΤ θα παρουσιάσουν την έκθεση για την ελληνική οικονομία και εν συνεχεία ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, αντιπρόσωπος της Ελλάδας, θα τοποθετηθεί, ως είθισται.

Και όλοι οι άλλοι αντιπρόσωποι θα καταθέσουν τις απόψεις τους, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εισήγηση του αντιπροσώπου των ΗΠΑ. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό διότι είναι η πρώτη φορά που θα εκφραστεί η θέση του Trump για την Ελλάδα.

Ο δημοσιογράφος, Μιχάλης Ιγνατίου μεταδίδει απ’ τις ΗΠΑ πως «κατά τη συνεδρίαση δεν πρόκειται να ληφθεί καμία απόφαση για την χρηματοδοτική συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα διότι απαιτούνται εντελώς άλλες διαδικασίες».

Πρώτα θα πρέπει να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση και εν συνεχεία ο Poul Thomsen θα παρουσίασει τη δική του έκθεση. Την εν λόγω έκθεση πρόκειται να συντάξει η Delia Velculescu.

Σύμφωνα με τον κ. Ιγνατίου, όμως, αυτό δεν αναμένεται να γίνει σύντομα:

Όλο και περισσότερο, οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ τείνουν να ενστερνιστούν την ιδέα της διατήρησης του σημερινού καθεστώτος του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, ως τεχνικός και μόνο σύμβουλος

Για να αλλάξει αυτό το καθεστώς, αναφέρει πηγή του ΔΝΤ, «πρέπει να Ευρωπαίοι δανειστές να αποδεχθούν γενναία αναδιάρθρωση των ελληνικών δανείων ή να εξευρεθεί άλλος πολύ πειστικός λόγος που θα καθιστά το ελληνικό χρέος βιώσιμο».

The post Χωρίς εκπλήξεις αναμένεται η συνεδρίαση του ΔΝΤ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα